Witam, jestem zainteresowany studiowaniem informatyki, pochodzę z lubelskiego co jest problemem, iż czytając komentarze mogę stwierdzić, że poziom w zakresie informatyki jest tu niski, chciałbym pójść na studia aby mieć możliwość rozwoju, poszukuję uczelni z której wyniosę to "coś" co pomoże mi się rozwinąć, aby swobodnie znaleźć potem dobrze płatną pracę.
Matura może nie poszła mi najlepiej, popełniłem dość głupie błędy bądź dostałem tzw. "zaćmienia mózgu" co nie powinno mieć miejsca, zdawałem matematykę, angielski i informatykę w rozszerzeniu, głownie chciałbym zainteresować się programowaniem. Zastanawiam się nad uczelniami typu : Politechnika Wrocławska, Poznańska, Częstochowska, Lubelska, Rzeszowska, pragnąłbym o opinie na temat owych uczelni, ale także na dodatkowe być może uczelnie na które warto zwrócić uwagę, myślałem nad AGH, ale raczej ze względu na maturę ciężko będzie się dostać. Ogólnie jak dotychczas znam C++ w którym coraz to poszerzam swoją wiedzę, staram się zrozumieć programowanie obiektowe, a także mam zamiar spróbować zapoznać się z tworzeniem gier na Unreal Engine, ale to raczej hobbistycznie.
Dziękuję za jakikolwiek odzew.