• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Rysowanie w codeblocks

VPS Starter Arubacloud
–1 głos
944 wizyt
pytanie zadane 14 maja 2019 w C i C++ przez SpejsonZK Nowicjusz (120 p.)
Pomocy muszę napisać program który narysuje nasz autportret ze współrzędnymi Elipsa trójkąt.

nie interesuje biblioteka z GUI. Jestem zielony z programowania więc nie wiem nawet jak za to się zabrac . Więc z góry dziękuje za pomoc.
4
komentarz 14 maja 2019 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Dzial ogłoszenia chyba i cena, skoro nie chce Ci sie nawet uzyc google albo sprobowac samemu

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 15 maja 2019 przez profesorek96 Szeryf (91,420 p.)
To jest forum a nie grupa robię wszystko za kogoś. Do C++ polecam ci bibliotekę SFML. Jeśli nie masz doświadczenia w C++ to zacznij czytać ucz się. Jeśli ci nie pasuje nauka zawsze możesz to zadanie zlecić komuś. Nie licz że ktoś tutaj ci pomoże za darmo odwalić całą robotę. Tak tutaj jest darmowa pomoc ale dla ludzi co coś robią, utknęli w czymś.
0 głosów
odpowiedź 16 maja 2019 przez niezalogowany
edycja 16 maja 2019

tu jesteś tyłem odwrócony ;) (elipsa jedna jest) w konsoli

#include <iostream>
#include <cmath>

int y (int x);
void elipsa (int X,  int Y, std::string &b);

using namespace std;
int X=20, Y=40;
//*************************************************************************************************
int main()
{
    int Z=2*max(X,Y);
    string a(Z,' ');
    a[Z-1]='\n';

    string b;
    for (int j=0; j<(2*X+2); j++)
        b+=a;

    elipsa(X,Y,b);

    cout <<b<< endl;
    cout << "Hello world!" << endl;

    return 0;
}
//-*************************************************************************
int y (int x){
    return sqrt((1-pow(x,2)/pow(X,2))*pow(Y,2));
}
//-----------------------------------------------------------------------------------------
void elipsa (int X, int Y, std::string &b){

    int Z=2*max(X,Y);
    int Oy=X*Z;
    int Ox=Z/2-1;
    int rx=(Z/2-X)/2;

    for (int i =X-1; i>=0; i--) {

  //      b[Oy+Z*i+y(i)+Ox]='8';
  //      b[Oy+Z*i-y(i)+Ox]='7';
        b[Oy-Z*i+y(i)+Ox]='4';
        b[Oy-Z*i-y(i)+Ox]='5';

     b[Oy+Z*i+y(i)+Ox-rx]='8';
       b[Oy+Z*i-y(i)+Ox+rx]='7';
     ///   b[Oy-Z*i+y(i)+Ox-rx]='4';
     ///  b[Oy-Z*i-y(i)+Ox+rx]='5';
    }

    for (int i=0; i<(2*X+1); i++)
        b[i*Z-1]='\n';
}

 

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 153 wizyt
pytanie zadane 15 września 2022 w Systemy operacyjne, programy przez sz_m Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 405 wizyt
pytanie zadane 8 kwietnia 2022 w C i C++ przez kubekszklany Gaduła (3,170 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 167 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2022 w C i C++ przez Nikola89 Nowicjusz (120 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...