• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak wrzucić stronę na serwis hostujący?

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
367 wizyt
pytanie zadane 22 lipca 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Rharin Nowicjusz (160 p.)
Cześć!

Mógł by mi ktoś naświetlić w jaki sposób wrzucić stronę na serwis hastujący?

Mam zrobioną stronę ale nie wiem w jaki sposób załadować ją na hosta tak by wyświetlała się po wpisaniu adresu.

Dodam, że w tym konkretnym przypadku korzystam z kei.pl ale będę wdzięczy za każdy opis krok po kroku.

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 22 lipca 2015 przez Michau Xlow Pasjonat (15,190 p.)
Hej, zakładasz gdzieś usługę hostingową, proponuję na początek, żeby zobaczyć co i jak hostinger.pl (darmowy, bez reklam), wybierasz opcję zarządzania serwerem, na którym chcesz postawić stronę, menadżer plików, opcja dostęp FTP, zapisujesz ustawienia logowania (najlepiej na kartce, żeby nie szukać w przyszłości) do serwera przez FTP, za pomocą tych danych łączysz się z serwerem poprzez FTP w pogramach takich jak total commander, bądź file zilla, przesylasz z dysku pliki strony na serwer.

https://www.youtube.com/watch?v=artxLa3Zq2A
komentarz 22 lipca 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)

yes za lektora :) 

0 głosów
odpowiedź 22 lipca 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
Musisz wykupić serwe, bądź zalogować się na darmowy, zarejestronwać monenę i zalogować do FTP tak już przez menadżer możesz wysłac na serwer pliki.
0 głosów
odpowiedź 22 lipca 2015 przez Rharin Nowicjusz (160 p.)

Dzięki za odpowiedzi, trochę mnie nakierowały na rozwiązanie.

Dla ciekawych i tych którym może się przydać:

1. Kupujemy ofertę jakiegoś serwisu hostującego(w tym przypadku Kei.pl)

2. Sprawdzamy maila bo w przypadku niektórych adresów domen np. .com trzeba potwierdzić dodatkowo.

3. Logujemy się na stronie Kei.pl i u góry z prawej w panelu klienta mamy listę narzędzia klikamy na nią i rozwijamy wybierając następnie WebAs.

4. W WebAs klikamy w manu po lewej FTP i w ostatniej zakładce mamy Konta FTP. Tworzymy tam nowe konto wypełniając te kilka pól(w miejscu katalog wpisujemy /public_html)

5. Żeby wgrać pliki na potrzebny nam zewnętrzny program, ja użyłem filezilli. Jak go użyć można znaleźć bez problemu w internecie, dodam tylko że IP serwera znajduje się na samym dole po lewej podpisany jest jako "dedykowany IP"

6.To tyle może komuś się przyda, na innych serwisach jest pewnie podobnie.

Dodatkowo link do pomocy ze strony,

Jak okaże się nie potrzebne to można śmiało do kosza.

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 483 wizyt
pytanie zadane 8 grudnia 2016 w HTML i CSS przez Mi3cr4aft Nowicjusz (120 p.)
–5 głosów
1 odpowiedź 777 wizyt
+1 głos
4 odpowiedzi 1,435 wizyt

93,377 zapytań

142,379 odpowiedzi

322,528 komentarzy

62,727 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...