• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Edycja Labeli - Qt

Object Storage Arubacloud
0 głosów
155 wizyt
pytanie zadane 2 maja 2019 w C i C++ przez niezalogowany

Czemu nie da się edytować labeli w skompilowanym programie

 ui->label->setTextFormat(Qt::TextFormat(Qt::TextEditable));

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 2 maja 2019 przez mokrowski Mędrzec (155,460 p.)
A dlaczego nie setText(...) ? Połączyłeś sygnały i sloty?
0 głosów
odpowiedź 4 maja 2019 przez Bondrusiek Maniak (61,370 p.)
Z tego co wiem to tak zwyczajnie nie możesz tego zrobić. Przeczytaj co mówi na ten temat dokumentacja

https://doc.qt.io/archives/qt-4.8/qlabel.html#textFormat-prop

ta funkcja ustawia formatowanie tekstu dla QLabel a nie możliwość ustawienia trybu edycji.

Twój cel możesz osiągnąć na dwa sposby

1)Łatwy: definniujesz slot setText() na wystąpienie określonego sygnału

2) Trudny: musisz przesłonić takie funkcje wirtualne jak  mousePressEvent(), keyPressEvent(), mouseReleaseEvent()
komentarz 4 maja 2019 przez niezalogowany
ok dzięki

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 234 wizyt
pytanie zadane 17 grudnia 2016 w C i C++ przez piter600 Użytkownik (610 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 253 wizyt
pytanie zadane 17 kwietnia 2023 w HTML i CSS przez zbiku25 Bywalec (2,940 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 101 wizyt
pytanie zadane 30 października 2022 w HTML i CSS przez zbiku25 Bywalec (2,940 p.)

92,550 zapytań

141,394 odpowiedzi

319,522 komentarzy

61,935 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...