• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z animacją

Object Storage Arubacloud
0 głosów
245 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2015 w JavaScript przez NTXFN Gaduła (3,430 p.)

Kod:

function switchPage(x)
{	
	var j =  (-1);
	for(var i = 10, i>j,i--) {document.getElementById("content").opacity = i/100 ;}
	document.getElementById("content").innerHTML = pg[x];
	for(var i = 0, i<j,i++) {document.getElementById("content").opacity = i/100 ;}
	
} 

Czemu to nie działa ? Miało mi przełązać zawartoś diva z takim wejściem i wyjśiem. bez tych pętli działa..

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 21 lipca 2015 przez Comandeer Guru (600,810 p.)

Weź to zrób na transition w CSS + zmiana klasy w JS i tyle. Nie ma po co tak kombinować.

komentarz 21 lipca 2015 przez NTXFN Gaduła (3,430 p.)
Jak ? Początkujący jestem.
komentarz 21 lipca 2015 przez Comandeer Guru (600,810 p.)
komentarz 22 lipca 2015 przez NTXFN Gaduła (3,430 p.)
Ale co to robi ? Dodaje do diva klasę i co dalej ?
komentarz 22 lipca 2015 przez Comandeer Guru (600,810 p.)

Dodaje klasę do diva, odpala się transition z css i kiedy się kończy klasa jest usuwana

komentarz 22 lipca 2015 przez NTXFN Gaduła (3,430 p.)
dokładniej. Czyli gdzie jest wejście a gdzie wyjście tego. Zresztą i tak nie działa.
komentarz 22 lipca 2015 przez Comandeer Guru (600,810 p.)

Patrz - a mi działa…

Wejściem jest elem.classList.add a wyjściem obsługa zdarzenia transitionend, gdzie jest wywołane elem.classList.remove

0 głosów
odpowiedź 22 lipca 2015 przez NTXFN Gaduła (3,430 p.)


function switchPage(x)
{	var div = documnet.getElementById("content");
	div.classList.add('fadeOut');

	div.addEventListener('transitionend', function fadeIn()
	{	document.getElementById("content").innerHTML = pg[x];
		div.classList.remove('fadeOut');

		div.removeEventListener('transitionend', fadeIn, false);
	}, false);
	
} 

Czemu nie działa. Onclick jet dodoany do diva w HTML.

komentarz 23 lipca 2015 przez NTXFN Gaduła (3,430 p.)
Czyli opacity:0 to transision ?! No no dodana klasa ma tylko opacity.
komentarz 23 lipca 2015 przez Comandeer Guru (600,810 p.)
Nie, transition to przejście od opacity: 1 (domyślnej wartości) do opacity: 0. My jedynie ustalamy czas trwania takiej animacji.
komentarz 23 lipca 2015 przez NTXFN Gaduła (3,430 p.)
Wiem, ale ona następuje kiedy zmieniamy opacity tak ?
komentarz 23 lipca 2015 przez Comandeer Guru (600,810 p.)
Tak, następuje wówczas, gdy zmienia się wartość własności, którą chcemy animować
komentarz 23 lipca 2015 przez NTXFN Gaduła (3,430 p.)
A, to trzeba było tak od razu :)

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 298 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 981 wizyt
pytanie zadane 21 kwietnia 2016 w JavaScript przez Bakr Mądrala (6,850 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 405 wizyt
pytanie zadane 25 grudnia 2016 w HTML i CSS przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)

92,556 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,563 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...