• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wywołanie funkcji Lua nie działa!

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
243 wizyt
pytanie zadane 21 kwietnia 2019 w Inne języki przez Matesz063 Nowicjusz (180 p.)

Jestem raczkującym "pisaczem kodu". Chciałem zrobić wywołanie funkcji w jednym pliku która to znajduje się w drugim. Próbowałem to zrobić, ale wyskakiwało że wywoływanie funkcji nie ma wartości.

Ścieżka:
> DonateWin:
   > FiveButton:
        Script
   > TextBox:
        DonateValue

>>>Script<<<

script.Parent.MouseButton1Click:connect(function()
	print("Start")
	SendVala()
end)

>>>DonateValue<<<

function SendVala()
	print("Działa")
end

W konsoli wyświetla się "Start" oraz komunikat:
<ścieżka dojścia do Script>.Script:3: attempt to call global 'SentVala' (a nil value)

Nie wiem co zrobić, ale zdaje sobie sprawę że rozwiązanie problemu jest bardzo proste, lecz ja go po prostu nie znam.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 490 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,037 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 201 wizyt
pytanie zadane 2 maja 2018 w JavaScript przez Kolberg Obywatel (1,560 p.)

92,963 zapytań

141,928 odpowiedzi

321,161 komentarzy

62,297 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...