Troche to zamgmatwane tak więc zrobiłem screena. Udało mi się poprawnie przekierować wszystkie maile wysylane na dowolnyalias@mojadomena.pl poprzez funkcje lambda.
Wszystko działa prawie dobrze ale to prawie robi różnice.
Mianowocie poprawnie mogę odpisać jedynie gdy adres przyjdzie wprost na adres "główny" czyli admin@mojadomena.pl czyli klikam odpowiedz i wyświetla się adres osoby która wysłała mi majla (np jakijanusz@onet.pl
jednak
gdy taki sam przyjdzie ale na adres dajmy na do adminwymyslonycostam@mojadomena.pl to wówczas gdy klikam odpowiedz to w polu adresata zamiast jakijanusz@onet.pl wyświetla się adminwymyslonycostam@mojadomena.pl czyli ten sam adres na który ktoś wysyłał maila do mnie.
Jak to można naprawić i dlaczego taki dziwny bug ??
podaje adres do funckji lambda na githubie -> https://github.com/arithmetric/aws-lambda-ses-forwarder
generalnie edytuje się jedynie te linijki:
var defaultConfig = {
fromEmail: "admin@mojadomena.pl",
subjectPrefix: "",
emailBucket: "gmailbucket",
emailKeyPrefix: "",
forwardMapping: {
"@mojadomena.pl": [ // czyli wszystkie maile łapie (nie tylko admin@mojadomena.pl)
"mojprywatny@gmail.com" // czyli na ten adres gmaila mi przekazuje wszystkie maile
]
}
};
oczywiście próbowałem wersje aby dodać inne maile utworzone ale nic to nie daje. Poprawnie klient gmaila jedynie odpisuje gdy mail jest wysłany na adres admin@mojadomena.pl
Nie wiem może wystarczy coś w kodzie tej funkcji zmienić ??
wrzucam screeny: