• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Php i Js odlizcanie do daty

Object Storage Arubacloud
0 głosów
138 wizyt
pytanie zadane 12 kwietnia 2019 w JavaScript przez Whereismycode Obywatel (1,710 p.)
W jaki sposób wykonać odlicznie do daty (w sensie pokazywanie czasu na żywo) która jest zapisana w bazie SQL.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 13 kwietnia 2019 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
wybrane 13 kwietnia 2019 przez Whereismycode
 
Najlepsza

To jest tylko przykład:

CREATE TABLE `date12x` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `timestamp1` datetime DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=9 DEFAULT CHARSET=utf8mb4 COLLATE=utf8mb4_0900_ai_ci
+----+---------------------+
| id | timestamp1          |
+----+---------------------+
|  1 | NULL                |
+----+---------------------+
create event dsfdsfa on schedule every 10 second ends '2019-04-14 01:55:01' do
update date12x set timestamp1 = (timestamp(timediff(current_timestamp, '2019-04-15 03:03:02')));

receive1.php:

<?php

$mys = new mysqli('localhost', 'root', '', 'forumpasjainformatyki');

$res = ($mys->query('select * from date12x;'));

while($tile = $res->fetch_array()) {
	echo $tile[0]. ' ' . $tile[1];
}

?>

front_1.php:

<body style="background: darkolivegreen; white-space: pre-wrap;">

function xhra() {
	

	var xhr = new XMLHttpRequest();

	xhr.onreadystatechange = alertContents;
	xhr.open('GET', 'http://127.0.0.1:8000/forumpasja_informatyki/receive1.php');
	xhr.send();

	function alertContents() {
		if(xhr.readyState === XMLHttpRequest.DONE) {
			if(xhr.status === 200) {
				document.body.textContent = (xhr.responseText) + "\r\n";
			} else {
				alert('There was a problem with the request.');
			}
		}
	}
}

setInterval(function() {
	xhra();
}, 10000);
</body>

Zamiast setInterval powinno być chyba zdarzenie odpowiadające za zmieniający się content (xhr), że gdy pojawi się nowy request, żeby od razu wykonał akcję zamiast takiego odświeżania co 10 sekund.

komentarz 13 kwietnia 2019 przez Whereismycode Obywatel (1,710 p.)

Dosyć skomplikowanie to wygląda. Nie łatwiej było by wyciągnąć z bazy datę w sensie coś takiego:

var date = new Date("<?php echo $mysqltime; ?>").getTime();

A samo odlicznie wykonać w JS

komentarz 13 kwietnia 2019 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
Pisz jak uważasz, ja napisałem "odliczanie" po stronie bazy danych.
0 głosów
odpowiedź 12 kwietnia 2019 przez pablop76 VIP (123,180 p.)

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 298 wizyt
pytanie zadane 30 maja 2021 w PHP przez KFC Użytkownik (610 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 245 wizyt
pytanie zadane 4 czerwca 2017 w PHP przez ddoh Początkujący (310 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 204 wizyt
pytanie zadane 7 grudnia 2015 w PHP przez artimal Gaduła (4,800 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...