• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

MYSQL - VS Express 2013 oraz Działanie programu na innym kompuerze

Object Storage Arubacloud
0 głosów
160 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2015 w C i C++ przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
Witam wszystkich serdecznie, posiadam dwa pytanie.

1.Jak połączyć program swój z bazą mysql?

2. Jak zrobić aby program który stworzę, działał na komputerze kolegi bez Visual Studio

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 21 lipca 2015 przez Pinio Gaduła (3,520 p.)
wybrane 22 lipca 2015 przez Adrian1999
 
Najlepsza
1. Musisz mieć serwer na którym postawisz bazę danych(jesli serwer stawiasz lokalnie wtedy program bedzie działał jedynie lokalnie, jesli na jakims dedykowanym serwerze to oczywiscie musisz skonfigurowac połączenie pomiedzy aplikacją a swoim hostingiem na podstawie danych ktore mozesz otrzymać od dostawcy)

2. Wybuduj program do pliku wykonywalnego .exe
komentarz 21 lipca 2015 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
Mam baze danych, ale jak skonfigurować to połączenie, jakie funkcje komędy biblioteki
komentarz 22 lipca 2015 przez Pinio Gaduła (3,520 p.)
musiałbys napisac cos więcej w jakiej technologi piszesz projekt oraz gdzie trzymasz swoja baze
komentarz 22 lipca 2015 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
Localhost , wczoraj napotkałem już rzeczy które mogą mi pomóc. Cóż osobiście ci powiem że dziś już wiem, że nie wiem totalnie jak co kolwiek zrobić. Załóżmy tak mam projekt zwykły kod który pobiera z bazy danych tabele itd, cóż ale nie mam bazy danych ani serwera. A z chęcią chciałbym go postawić na swoim lokalnym komputerze, jak coś takiego oisągnąć
komentarz 22 lipca 2015 przez Pinio Gaduła (3,520 p.)
obczaj sobie taki lokalny serwer jak: WebServ(sprawdzony fajny polecam), Apache. Standardowo stwórz uzytkowników (admina i uzytkownika). Nastepnie stwórz bazę danych i podepnij sobie tam stworzonych użytkowników nadając im odpowiednie prawa do operacji na bazie(drop, select, update itd co tam chcesz). Na webserv pewnie bedzie stał jakiś mysql wiec bedziesz musiał uruchoimc serwer i sprawdzic pod jakim ip stoi Twoja baza, jaka jest nazwa bazy, uzytkownika i haslo.

Dopisz jeszcze w czym piszesz ta aplikacje? php? c#? na guglu pewnie jest duzo tutoriali jak skonfigurowac polaczenie w danym jezyku
komentarz 22 lipca 2015 przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
Kolego dziękuje ci :O ku mojemu zdziwieniu działa pięknie

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 134 wizyt
pytanie zadane 14 kwietnia 2015 w C i C++ przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 116 wizyt
pytanie zadane 15 kwietnia 2015 w C i C++ przez Adrian1999 Nałogowiec (34,570 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 103 wizyt

92,669 zapytań

141,567 odpowiedzi

320,033 komentarzy

62,034 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...