• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wczytywanie fontów (webpack)

Cloud VPS
0 głosów
166 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2019 w JavaScript przez niezalogowany
Witam. Mam zaimportowane wiele czcionek w jednym pliku .scss czy jest możliwe aby w wersji produkcyjnej webpack zaczytał mi tylko te reguły które są aktualnie używane na danej podstronie ? Czy musze zaczytać cały plik z czcionkami od razu ?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2019 przez rafal.budzis Szeryf (85,700 p.)
Przeglądarki robią to za ciebie ;) Jeśli masz wiele instrukcji @font-face czcionki w odpowiednich formatach pobiorą się tylko jeśli użyjesz ich na stronie. (Przynajmniej chrome tak robi) Jednak gdy masz w pliku wiele instrukcji @import to lepiej zrobić builda który zamieni to na jeden plik CSSa z  @font-face
komentarz 11 kwietnia 2019 przez niezalogowany

U mnie się wczytuje każda reguła. Mimo że dla tej strony użyte jest tylko "Roboto Slab"

komentarz 12 kwietnia 2019 przez rafal.budzis Szeryf (85,700 p.)
Punkt 1) Wklejaj kod w postaci tekstu bo nic nie widać. No i jest ci trudniej :P

Punkt 2) Co rozumiesz przez "wczytuje się reguła"? Myślałem ze mówimy o wczytywaniu pliku cznionek (woff, woff2, eot, tff)?

Punkty 3) Co rozumiesz przez używanie tylko Roboto? Jesteś w stanie wrzucić tą stronę gdzieś do internetu aby móc ją oglądać?

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 158 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2017 w HTML i CSS przez pebrzosky Obywatel (1,160 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 152 wizyt
+2 głosów
1 odpowiedź 184 wizyt

93,457 zapytań

142,453 odpowiedzi

322,722 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...