• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Budowa strony, do wypożyczalni rowerowej (orginalność,pomysłowość, przejrzystość)

0 głosów
348 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2019 w HTML i CSS przez szajba003 Nowicjusz (120 p.)

Witam jestem tutaj nowy i aktualnie jestem w stanie budowy strony do mojej wypożyczalni, ale nie bardzo wiem co jeszcze powinno się znaleść i co powinienem dodać dla profesjonalizmu ciekawe dodatki funkcje, coś nie typowego. 

Chciałbym również stworzyć zakładkę poświęconej reperacji rowerów oraz sprzętu jaki posiadamy. 

Zależy mi na jak najlepszym kontakcie z osobą po drugiej stronie, chciałbym również stworzyć możliwość wysyłania maili z zapytaniem po przez stronę WWW, i bukowania rowerów po przez multimedialny kaledarz. 

Strona będzie jutro aktualna ze względu na nowy hosting.

http://fahrradverleihlowe.de/

Dziękuje i proszę o wyrozumiałość .

1
komentarz 11 kwietnia 2019 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Jezeli stawiasz na mocny kontakt z klieantami, to pomysl o live chacie, ktos pisze wyskakuje Ci okienko i mozesz odrazu odpisac.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 11 kwietnia 2019 przez afqedart Mądrala (5,050 p.)
Cześć, przede wszystkim pomyśl o kompatybilności z urządzeniami mobilnymi. W tej chwili trzeba trochę przesuwać okienko w lewo i w prawo, aby dojrzeć niektóre treści. Po za tym jest kilka błędów jak np. 2x otwarty tag <body> i zamknięty tag <footer> przed tagiem <section>, puste tagi <h2> itd. Nie wiem jak się odnajdujesz w temacie SEO, ale tutaj nie ma nic z tym związanego. "Geniusz tkwi w prostocie" - tego się trzymaj. Nie zaśmiecaj strony jakimiś pierdołami. Najlepszym sposobem na kontakt jest oczywiście formularz kontaktowy i/lub livechat. Takie rzeczy powinny być w stopce witryny. Dobrze jest dodać telefon kontaktowy, gdzieś w dobrze widoczne miejsce, np. w górne menu, które POWINNO zjeżdżać razem z przewijaniem strony :)
komentarz 11 kwietnia 2019 przez szajba003 Nowicjusz (120 p.)
Okej postaram się  jak najszybciej poprawić całą stronę tak jak mówię gonią mnie przygotowania do sezonu letniego i b.mało czasu poświęcam stronie.

Fakt jest że life czat był by w sezonie bardzo pomocny.

Czy istniej, tutaj na forum jakiś poradnik z wyżej wymienionych rad bym mógł się nimi posłużyć do dalszej budowy.

i takie prywatne pytanie czy był by mi ktoś w stanie pokazać/lub usunąć błędy <footer> i innych pustych wypowiedzi.

Chciałbym dododać jeszcze Whatsupa i pare innych dodatków jak kalendarz buchowania rowerów itd.

\Nie wiem czy sprostam takiemu zadaniu sam. Proźba do was czy któryś z was miałby chwile na wyjuszczenie błedów jako dla amatora.

Proźba dość spora patrzać na stan strony, ale i tak wolę zapytać.

Jeśli chodzi o kompatybilność dość dużo było tutaj partyzantki.

Dzieki za pomoc było by mi miło i oczywiscie w ramach rekompensaty zaproszę wszystkich tych który mieli by ochotę pojeździć na rowerach !
+1 głos
odpowiedź 11 kwietnia 2019 przez Hasira Bywalec (2,100 p.)
  1. Jeśli chodzi o mobilne urządzenia to czcionka jest (dla mnie) zdecydowanie za duża
  2. Menu zachodzi na górny tekst, co nie wygląda zbyt dobrze 

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 1,267 wizyt
pytanie zadane 15 kwietnia 2016 w HTML i CSS przez Kuchar Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 1,462 wizyt
pytanie zadane 11 września 2019 w Sprzęt komputerowy przez KosaTV Obywatel (1,260 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 329 wizyt
pytanie zadane 11 marca 2019 w Sprzęt komputerowy przez Jehnau Nowicjusz (130 p.)

93,599 zapytań

142,524 odpowiedzi

322,993 komentarzy

63,082 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...