• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Błąd w kodzie

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
217 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2015 w PHP przez NTXFN Gaduła (3,430 p.)
​<script>
var pg = new Array(2);
<?php
$fh = fopen("/pg/pg0.html",'r');
flock($fh,LOCK_EX);
$pg0 = fread($fh,filesize("pg/pg0.html"));
flock($fh,LOCK_UN);

echo 'pg[0] = "'.$pg0.'";' ;

$fh = fopen("pg/pg1.html","r");
flock($fh,LOCK_EX);
$pg1 = fread($fh,filesize("pg/pg1.html"));
flock($fh,LOCK_UN);

echo 'pg[1] = "'.$pg1.'";' ;

$fh = fopen("pg/pg2.html","r");
flock($fh,LOCK_EX);
$pg2 = fread($fh, filesize("pg/pg2.html"));
flock($fh,LOCK_UN);

echo 'pg[2] = "'.$pg2.'";' ;
?>

 

i błąd:

var pg = new Array(2); <br /> <b>Warning</b>: fopen(/pg/pg0.html): failed to open stream: No such file or directory in <b>C:\xampp\htdocs\page\index.php</b> on line <b>8</b><br /> <br /> <b>Warning</b>: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in <b>C:\xampp\htdocs\page\index.php</b> on line <b>9</b><br /> <br /> <b>Warning</b>: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in <b>C:\xampp\htdocs\page\index.php</b> on line <b>10</b><br /> <br /> <b>Warning</b>: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in <b>C:\xampp\htdocs\page\index.php</b> on line <b>11</b><br /> pg[0] = "";<br /> <b>Warning</b>: fopen(pg/pg1.html): failed to open stream: No such file or directory in <b>C:\xampp\htdocs\page\index.php</b> on line <b>15</b><br /> <br /> <b>Warning</b>: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in <b>C:\xampp\htdocs\page\index.php</b> on line <b>16</b><br /> <br /> <b>Warning</b>: filesize(): stat failed for pg/pg1.html in <b>C:\xampp\htdocs\Chinchillas King Xix\index.php</b> on line <b>17</b><br /> <br /> <b>Warning</b>: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in <b>C:\xampp\htdocs\Chinchillas King Xix\index.php</b> on line <b>17</b><br /> <br /> <b>Warning</b>: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in <b>C:\xampp\htdocs\page\index.php</b> on line <b>18</b><br /> pg[1] = "";pg[2] = "3";

 

 

i pliki:

index.php

Script.js

pg\pg0.html

pg\pg1.html

pg\pg2.html

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 21 lipca 2015 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
Dane pliki nie istnieją we wpisanych ścieżkach do odczytu.
komentarz 21 lipca 2015 przez NTXFN Gaduła (3,430 p.)
Jak to? Przecież tam są...
komentarz 21 lipca 2015 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
Przy pierwszym fopen masz / na początku, skasuj.
+2 głosów
odpowiedź 21 lipca 2015 przez Comandeer Guru (599,730 p.)

Polecam się zapoznać z file_get_contents co by się nie męczyć z fopen

No i polecam zamiast tak kminić z tworzeniem tablicy w JS (BTW polecam sprawdzić co tak naprawdę robi new Array(2)…) to po prostu przepuścić tablicę w PHP przez json_encode i to wypluć.

komentarz 21 lipca 2015 przez NTXFN Gaduła (3,430 p.)
Ja jestem początkujący w PHP i JavaScript wiec wolę tablcę ale zoaczę co to ten file_get_contents.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 473 wizyt
pytanie zadane 7 października 2018 w JavaScript przez markiewiczg Nowicjusz (170 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 118 wizyt
pytanie zadane 2 maja 2022 w JavaScript przez Mikoh8123 Początkujący (250 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 631 wizyt

92,454 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...