• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zaniżone FHD w monitorze dodatkowym

Cloud VPS
0 głosów
149 wizyt
pytanie zadane 9 kwietnia 2019 w Sprzęt komputerowy przez Ravn Nowicjusz (240 p.)

Witam, ostatnio wymieniłem swój starego ale poczciwego PC na laptopa. Postanowiłem, że zostawię monitor, w celu zwiększenia obszaru roboczego podczas pracy. Wcześniej miałem go podłączonego kablem VGA z jednostką centralną. Teraz jest podłączony kablem HDMI, ze względu na ograniczone wyjścia w laptopie. Rozdzielczość natywna monitora to 1980x1080, tak samo jak laptopa. W jakości obrazu na monitorze dodatkowym dostrzegalna jest wyraźna różnica w porównaniu z laptopem ( wyraźnie widać pixele, rozdzielczość wydaje się być sporo niższa ) . Warto dodać, że przed wymianą sprzętu nie miałem problemu z jakością obrazu. Chciałbym aby monitor mógł mi służyć podczas pracy w programach graficznych, gdzie rozdzielczość a co z tym idzie jakość obrazu była możliwie jak największa. Jeśli ktoś ma pomysł co mogę zrobić, żeby poprawić aktualną sytuację proszę o pomoc. Z góry dziękuję, za wszelką odpowiedź.

Sprzęt:

- monitor SAMSUNG T22E390EW

- laptop DELL Inspiron 15 G3 3579

komentarz 10 kwietnia 2019 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
Jaka rozdzielczość jest ustawiona/pokazana w ustawieniach obrazu dla tego monitora?
komentarz 10 kwietnia 2019 przez Ravn Nowicjusz (240 p.)

1980x1080

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,234 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 284 wizyt
+2 głosów
2 odpowiedzi 1,569 wizyt
pytanie zadane 13 maja 2020 w Sprzęt komputerowy przez buumk Nowicjusz (140 p.)

93,463 zapytań

142,459 odpowiedzi

322,727 komentarzy

62,840 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...