• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Symfony pobieranie wartośći z input

Object Storage Arubacloud
0 głosów
295 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2019 w PHP przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)

Witam wszystkich.

Mam pytanie odnośnie pobierania wartość z input type z HTML za pomocą Symfony.Otóż czy można pobrać klasycznie wartość z pola input w symfony (tak jak w kodzie).Problem mam przy tym , że jak chcę określić action w HTML to nie widzi utworzonego pliku w katalogu src w Symfony.

<form method="post" action="save.php" >
   <input name="price" id="price">cena
</form>

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 kwietnia 2019 przez marcusv Nowicjusz (200 p.)
Nie podajesz pliku php w action tylko adres url. W symfony to jest route. Przerób podstawy frameworka.
0 głosów
odpowiedź 6 kwietnia 2019 przez Q7V Gaduła (4,250 p.)
Zrób sobie formularz osobno i go wyrenderuj na stronie. :) Jak używasz symfony to pewnie razem z twigiem.

https://symfony.com/doc/current/forms.html

Możliwości w konfiguracji formularza są takie same jak w przypadku zwykłego formularza. Możesz nadać mu różne atrybuty przy jego tworzeniu w kontrolerze. Chociaż najlepiej oddzielić formularze od kontrolera i trzymać je np. w src/Forms.
komentarz 6 kwietnia 2019 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)

Rozumiem , że tak samo się odwołuje(jak przy klasycznej metodzie) do zmiennej pobranej z formularza .np 

$form = $this->createFormBuilder($task)
        ->add('liczba', NumberType::class)

I teraz nie rozumiem tego jak mogę się odwołać do tej wartości aby móc np. podstawić ją do wzoru np.(liczla - $inna_wartosc) ?

I jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa jak ten styl przesyłania formularzy można połączyć a Angular ? 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 329 wizyt
pytanie zadane 1 października 2019 w PHP przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 799 wizyt
pytanie zadane 29 maja 2019 w PHP przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 98 wizyt
pytanie zadane 29 marca 2019 w PHP przez querly Nowicjusz (170 p.)

92,538 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,456 komentarzy

61,923 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...