Witam. Powyżej wkleiłem swój kod. Niewiele niestety widać, ponieważ jest to layout odtwarzacza mp3 i bez plików mp3 i jpg jest trochę chaos. Niemniej jednak uda się mi raczej pokazać, na czym polega problem, ponieważ zostawiłem notatki w kodzie.
Po wciśnięciu nextBtn zwiększa się mój index, dlatego zmienna "audio" powinna automatycznie wczytywać już nową piosenkę po wciśnięciu play. Dodając console.log(index) do mojego "play" widzę, że index się zwiększa prawidłowo, jednak dalej odtwarzana jest piosenka 0.mp3 a nie 1.mp3 itd. Jeżeli jednak moją zmienną audio wrzucę wewnątrz funkcji "play" to wszystko działa prawidłowo (odtwarzana jest już piosenka z następnym indexem) jednak NIE DA SIĘ WTEDY ZAPAUZOWAĆ PIOSENKI. Funkcja "pause" kompletnie nie działa, nawet jeżeli wrzucę do niej do środka zmienną audio.
Podsumowując: moja zmienna audio jest poza funkcjami, a potrzebuję jej wewnątrz funkcji "play". Jeżeli umieszczę jej wewnątrz funkcji "play" to przestaje działać funkcja "pause". Jeżeli jej nie umieszczę, to mogę grać i pauzować, jednak tylko jedną piosenkę, bo pomimo że index rośnie, to jakimś cudem funkcja play zawsze i tak odpala piosenkę o indeksie 0.
Jestem początkujący w JS dlatego kompletnie nie mam pojęcia co robić, wertowałem już stacka ale też nie bardzo czaję. Pozdrawiam i baaaardzo dziękuję jeżeli komukolwiek zechce się pomóc :)