MiszczuBD - ktoś kto będzie chciał się nauczyć to nauczy się podstaw z neta.
Racja, jego pieniądze, wyda na co chce, ja tylko sugeruję mój punkt widzenia, nikomu nie każę się z nim zdadzać.
Twierdzisz że na bootcampie nie musisz być pracowitą osobą która dąży do celu ?
Przecież napisałem, że to zależy od indywidualnych predyspozycji osoby i nie generalizuje ;) Ale być wytrwałym przez 2 miesiące to jedno, a następnie (po bootcampie) się nie poddać i iść w temat głębiej - to inna kwestia.
czy pojedzie na bootcamp gdzie może nawet poznać wspólnika do jakiegoś wielkiego projektu ?
Hehe, ok, szansa to... 0,00001% ? ;) tak, warto wydać 10 000 zł, a nuż kogoś się spotka.
Poza tym masz 13 lat, więc sory, ale nie będę dalej wdawał się z Tobą w dyskusję na ten temat.
@ViruS, wiem ze głównie trzeba szlifować umiejętności samemu w domu,bowiem to taki rodzaj pracy który ciągle się rozwija,ale nie mozesz mówić ze papierek bedzie dla podtarcia bo to równie dobrze mozna porównać osobę po szkole programowania do osoby która odbyła kurs filozoficzny,no i druga kwestia jest taka że do samego CV przydaję się taki papierek,mnie nie chodzi by być od razu senior developerem,nie nie,ja jestem świadomy tego że każdy awans czy tez tytuł to efekty cięzkiej pracy a nie siadanie na laurach bo umiem już napisać jakiś kod,najbardziej zalezy mi na miejscu do tzw. ''wybicia się'' punktu startowego swojej przygody z programowaniem,koniec końców trzeba od czegoś zacząć,ja sobie upatrzyłem bootcamp ALX,niby oferują też rozmowy z pracodawcami po ukonczeniu szkoleń ale sceptycznie podchodzę do takich ''obiecanek''
93,377 zapytań
142,379 odpowiedzi
322,528 komentarzy
62,726 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj