• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed wysyłanie zawartośći checkboxa po zaznaczeniu i wysłaniu, wielu checkboxów

Object Storage Arubacloud
0 głosów
237 wizyt
pytanie zadane 21 marca 2019 w PHP przez TON Nowicjusz (190 p.)
zamknięte 23 marca 2019 przez TON

Witam, mam problem z checkboxem chcę wysłać kilka checkboxów z tym samym name[] w tablicy ale po otrzymaniu wyświetla mi się tylko pierwszy checkbox w dodatku bez zaznaczenia i nie wiem w czym problem. Wysyłam ajaxem i wszystko jest dynamicznie tworzone. wielkie dzięki za pomoc!

 

<input type="checkbox" name="check_usun[]" class="input checkbox" value="1" />
	if(isset($_POST['delte_KT_a']))
	{
		}
		if(isset($_POST['delte_KT_a']))
		{
		$id_KT = $_POST['delte_KT_a'];

		
		for ($i = 1; $i <= 50; $i++) 
			{
				echo $id_KT;
			}
		
		}
		
		echo $id_KT;

 

komentarz zamknięcia: sam rozwiązałem ten problem
2
komentarz 21 marca 2019 przez niezalogowany
brakuje kontekstu, zmienne są w ogóle jakoś inaczej nazwane w html i w php... Wrzuć cały kod form z html i cały kod metody z php... a nie tak bez sensu wycięte kawałki kodu, które nic nie mówią.
komentarz 22 marca 2019 przez TON Nowicjusz (190 p.)

napisałem że używam ajaxa i nie wiem czemu ale zawsze mam problemy z checkmoxem :(

 

					<script type="text/javascript">
						$('#usun_KT_submit').click('submit', function(evt1){
						evt1.preventDefault();
						var delte_KT_a = $('input[name="check_usun[]"]').val();
						
						$.ajax({
							type:"POST",
							url:"data/delte-KT-data.php",
							data:{
								delte_KT_a:delte_KT_a,
							}
						})
						.done(function(info){
							$('#KT_usun_all').text("");
							$('#KT_usun_all').append(info);
						})
						.fail(function(){
							alert("Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później");
						});
						});	
					</script>

tu kod php, to jest w form

				if($KT_KT =="kategoria"){
					$KT_KT_z = '
						<select name="edit_kategoria_KT_'.$id_KT.'">
							<option value="kategoria">kategoria</option>
							<option value="tag">tag</option>
						</select>
					';
				}else{
					$KT_KT_z = '
						<select name="edit_kategoria_KT_'.$id_KT.'">
							<option value="tag">tag</option>
							<option value="kategoria">kategoria</option>
						</select>
					';
				};
				
echo<<<END

					<section class="tsr-p-5px tsr-vis-block tsr-fl tsr" id="KT-$id_KT">
						<section class="col-ms19">
							<input type="checkbox" name="check_usun[]" class="input checkbox" value="$id_KT" id="check_usun" />
							<input type="hidden" name="ens1" value="$id_KT">
						</section>
						<section class="col-ms1">
							<section class="col-inp-2">
								<section class="col-ms10 tsr-za-wi">
									$nazwa_KT 
								</section>
								<section class="col-ms10 tsr-za-wi">
									$skr_nazwa_KT
								</section>
							</section>
							<section class="col-inp-2">
								<section class="col-ms10 tsr-za-wi">
									$opis_KT
								</section>
								<section class="col-ms10 tsr-za-wi">
									$KT_KT 
								</section>
							</section>
						</section>
						<section class="tsr tsr-visibility-hidden">
								<a href="#ptd_delte_KT_$id_KT" rel="modal:open">
									<section class="r-0 tsr-fr tsr-p-10px cursor-pointer depresed-red destroy-$id_KT">Usuń</section>
								</a>	
								<a href="#ptz_$id_KT" rel="modal:open">
									<section class="r-0 tsr-fr tsr-p-10px cursor-pointer">Zobacz</section>
								</a>
								<a href="#pte_$id_KT" rel="modal:open">
									<section class="r-0 tsr-fr tsr-p-10px cursor-pointer">Edytuj</section>
								</a>
						</section>
					</section>

a tu pobieranie

	if((isset($_POST['delte_KT'])) OR (isset($_POST['delte_KT_a'])))
	{
		if(isset($_POST['delte_KT']))
		{	
		$id_KT = $_POST['delte_KT'];
		}
		if(isset($_POST['delte_KT_a']))
		{
		$id_KT = $_POST['delte_KT_a'];
		
		for ($i = 1; $i <= 50; $i++) 
			{
				echo $id_KT;
			}
		
		}

 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 205 wizyt
pytanie zadane 15 grudnia 2019 w PHP przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 694 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2019 w JavaScript przez Domeltr Początkujący (440 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 271 wizyt

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...