Witam!
Jako iż jestem uczniem ostatniego rocznika gimnazjum, czeka mnie wybór szkoły ponadgimnazjalnej. Ogólnie nie wiem jak mam zapisać o co mi chodzi, więc jak popełnie gdzieś błąd w "rozumowaniu" to z góry przepraszam.
Od jakiś trzech lat "bawię się" CSS i HTML Oczywiście rozumiem co pisze i nie robię tego na ślepo tzn. Wiem co się stanie po np. zmienieniu wartości X i jak temu zapobiec, oraz badając gotowce potrafię dojść do tego co odpowiada za co i dlaczego tak jest.
Jeszcze do niedawna zastanawiałem się żeby iść w kierunku frontendu. Lecz ostatnio naszła mnie myśl "a może by tak iść w kierunku programowaniu w środowisku ios/android?" Taka myśl mnie naszła głównie gdy zobaczyłem zarobki programisty ios, ale nie jest to jedyny powód, kolejny z nich to że firmy (chyba tak mogę to nazwać) odpowiedzialne za ios/android (czt.apple i Google ) rosną w "siłę" i być może, a raczej na pewno, za niedługo znajomość w programowaniu ios będzie jeszcze bardziej wartościowe.
Wracając do sedna sprawy.
Jaki wybór polecacie? Frondend czy powinienem zainteresować się bardziej ios / android? A może polecacie inny kierunek w branży IT?