Mam taką małą uwagę do moderatorów, czemu do cholery pytania takie jak to nie są od razu ukrywane? Jakiej rady oczekuje gość który czytał kursy i nic z tego nie zrozumiał, wsparcia duchowego, pocieszenia czy czego? bo żadna z tych rad nie nauczy go programować jak kursów które są w większości przypadków prowadzone od totalnego 0, tj pętle, zmienne, instrukcje warunkowe itd, nawet skończony nieuk by zrozumiał takie podstawy jak by przerobił kilka przykładów, zobaczył jak to działa, odpalił, coś po przerabiał itd... Chyba, że ktoś oczekuje, że przeczyta 1 zdanie z kursu i już potrafi to co tam jest, bez praktyki, to powodzenia.
https://forum.pasja-informatyki.pl/41896/jak-zaczac-nauke-z-programowaniem#a41897
I teraz niech mi Eryk który de fakto ukrył moją odp, powie co konretnego wnieśli userzy do tego tematu? co autor zrozumiał przez te odpowiedzi? potrafi już programować, zna podstawy? bo wszystkie odpowiedzi są w stylu poard przyjaciółki i nic konretnego nie wnoszą.
Spoko jak gośc przychodzi z problemem (ostatnio był taki z pętlą for) i nie wie o co kaman bo coś nie działa, można pomóc-nakierowac, ale tak idiotyczne pytania nie powinny mieć miejsca.
Ovczywiście to nie jedyny przykłąd, bo takich pytać jest mnóstwo, z forum de fakto programistycznym robi się dzicinada.