Witam. Potrzebuje stowrzyc stworzyc kalkulator w html na podstawie obrazka. Moglby ktos podpowiedzieć od czego zaczać ? Pozdrawiam
ps. cos na wzor takiego kalkulatora https://codepen.io/ChrisofArabia/pen/ZwMzmq
przecież sam sobie znalazłeś gotowca Kolego :)
no tak troche poszperalem ale nie wiem jak go edytowac pod siebie
Basia,
Sądzisz Tomku, że pytający zrozumiał twój skrypt?
Nie, nie sądzę, że widząc go od razu zrozumiał, tym bardziej, że nie napisał nic w sekcji JS :) Ale użyłem tam w sumie samych podstawowych elementów języka z poziomu powiedziałbym typowo juniorskiego, więc Kolega ma gotowca do prześledzenia sobie krok po kroku tego z dokumentacją. Bierze np. metodę querySelector, wpisuje w google czy MDN i czyta, krok po kroku.
<form> <label> TC price <input type="number"></label><br> <label> Cask Price [ in TC ] <input type="number"></label><br> <label> Wasted potions <input type="number"></label><br> <input type="submit" value="Calculate"> </select> </form><br> </form>
jak narazie mam tak ale chyba czegos brakuje :/
ps. Te zmienne "tc price , cask price i wasted potions " to odpowiednia z obrazka A B C
Jak nie wysyłasz nigdzie formularza, to niepotrzebny ci znacznik form. Poza tym w linii 8 pojawia się jakiś </select>, a niżej podwójne zamknięcie formularza. Może lepiej tak:
<label> TC price <input type="number" id="a"></label><br> <label> Cask Price [ in TC ] <input type="number" id="b"></label><br> <label> Wasted potions <input type="number" id="c"></label><br> <button>Calculate</button>
Dodałam identyfikatory pól, aby je uchwycić w skrypcie. No to teraz dorób część javasciptową.
93,483 zapytań
142,417 odpowiedzi
322,763 komentarzy
62,895 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj