• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Coinminery - wirusy WIN10

Cloud VPS
0 głosów
211 wizyt
pytanie zadane 23 lutego 2019 w Systemy operacyjne, programy przez Straange0 Nowicjusz (120 p.)

Witam serdecznie, kupiłem laptopa od sprzedawcy w Holandii, w sumie to można nazwać go handlarzem bez firmy ponieważ operuje wszystkim w domu, ale przejdźmy do pytania.
Czy po kupnie laptopa, czyściutkiego,czysty win, dopiero co sformatowany jest możliwość aby od programu do sterowników zainstalowały się ''COINMINER" , wątpię w to, ale oczywiście nie chce nikogo oczerniać bez profesjonalnego potwierdzenia. Dziękuje z góry i czekam na odpowiedź.
Screen#1
Screen#2
Screen#3
Screen#4

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 23 lutego 2019 przez Benek Szeryf (93,190 p.)
Jak pobierałeś z oficjalnej strony sterowniki, to raczej byłoby to dziwne.

Po pierwsze, jesteś nieprecyzyjny i nie rozumiem, czy Ty samodzielnie robiłeś format, czy powiedziano Ci, że ten format był zrobiony.
komentarz 23 lutego 2019 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
Z tego co zrozumiałem to ten gość postawił winde i nawet serowniki nie wiem po co zainstalował:)

To może być wałek ale przecież może sobie sam postawić Winde jak ma klucz.
0 głosów
odpowiedź 24 lutego 2019 przez MikDal Mądrala (5,660 p.)

Ja bym na twoim miejscu zamazał imię i nazwisko tego człowieka na zrzutach ekranu.

Jak masz wątpliwości to wyrzuć wszystko i zainstaluj od nowa, nie ufam takim rzeczom jak easydriver czy coś innego z czego skorzystał (jak zrozumiałem z zrzutów ekranu). W szczególności że prawdopodobnie ten windows nie jest legalny (wnioskuję po tekście "z usb bo to aktywator"). A takie aktywatory potrafią zawierać naprawdę dziwne rzeczy

Czy po kupnie laptopa, czyściutkiego,czysty win, dopiero co sformatowany jest możliwość aby od programu do sterowników zainstalowały się ''COINMINER" , wątpię w to, ale oczywiście nie chce nikogo oczerniać bez profesjonalnego potwierdzenia.

Odpowiadając na Twoje pytanie: czysty win z oficjalnego źródła nie będzie miał żadnego wirusa. Oficjalny program instalujący sterowniki od producenta nie będzie miał wirusa. Gdyby było inaczej to byłoby o tym głośno (już widzę triumf zajadłych Linuksiarzy na wieść o tym, że obraz znajdujący się na głównej stronie Microsoftu n.t. Windowsa jest zarażony ). Inne programy do sterowników mogą zawierać co chcą i dlatego ich nie używam. 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 520 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 1,633 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2021 w Bezpieczeństwo, hacking przez niewiemjakastamnazwa Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 4,339 wizyt

93,482 zapytań

142,414 odpowiedzi

322,761 komentarzy

62,894 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...