• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wiedźmin 3 upgrade rynsztunku

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
–1 głos
435 wizyt
pytanie zadane 18 lutego 2019 w Offtop przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
edycja 18 lutego 2019 przez PolYGlok
Mam rynsztunek cechu gryfa i chce zrobić ulepszony rynsztunek ale najpierw muszę zrobić jeszcze raz podstawowy aby mi wykonał ulepszony-> czy tak powinno być?

Oglądałem kilka tuturiali ale tam wszyscy nie musza nic robić tylko od razu mają ulepszenie.

I myślałem może że to przez to (chyba) ze wieśka mam na dysku D a save robi się chyba w innej lokalizacji bo chyba na dysku C- czy to może być przyczyną?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 18 lutego 2019 przez Restej Dyskutant (8,690 p.)
Hmm UPGRATE , powiem ci dziwna sprawa ale świetnie , że wybrałeś właśnie to forum do tego problemu który jasno i przejrzyście opisałeś , ja niestety na upgratach się nie znam ale napewno ktoś pomoże ;)
komentarz 18 lutego 2019 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
No ale zwała, że też tego nie zauważyłem przed publikacją.

Forum jak forum, tu jestem częściej i nie będę się specjalnie na jakieś inne specjalnie logował a gra dosyć popularna więc zapewne wielu forumowiczów w nią grało- a że temat jest związany z komputerem -  więc nie widzę przeciwwskazań by tutaj o tym wspomnieć.
komentarz 18 lutego 2019 przez Restej Dyskutant (8,690 p.)
Wyjaśnij prosze dogłebniej problem.. sam w wieśka grałem nieraz ale nie moge zrozumieć o co co chodzi. Chcesz zrobić ulepszony rynsztunek ale do tego jest ci potrzebny podstawowy tak a dalej wspominasz o zapisach?

Wszystko jest wyjaśnione w pierwszej linijce mojego tekstu-czego tu nie rozumieć?

Mam rynsztunek cechu gryfa

tak? Tak.

i chce zrobić ulepszony rynsztunek 

ale nie zrobię bo

ale najpierw muszę zrobić jeszcze raz podstawowy aby mi wykonał ulepszony

próbowałem ściągać buty-myślałem może że nie mogę mieć go wtedy na sobie czy coś ale nie musiałem wykonać go jeszcze raz u płatnerza chociaż miałem już jeden na sobie.

teraz mam ulepszony na sobie i cały podstawowy w jukach.
komentarz 18 lutego 2019 przez Restej Dyskutant (8,690 p.)
Hm dziwna sprawa , u płatnerza jest pokazane co jest potrzebne na ulepszony wiedźmiński rynsztunek w tym przypadku ten standardowy i jeśli po zdjęciu go płatnerz jakby go nie widzi to nie jest czasem jakiś bug? Zakładam że restartowałeś gierke i bawiłeś się z wczytywaniem innego zapisu.
komentarz 19 lutego 2019 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)

ale to go jednak trzeba ściągnąć? bo już nie wiem...

Nie nie restartowałem gry już chciałem zobaczyć jak się śmiga w nowym stroju. 

Zakładam że restartowałeś gierke i bawiłeś się z wczytywaniem innego zapisu.

co masz na myśli? czy wcześniej grę przeinstalowywałem ? Coś takiego właśnie miało miejsce i chyba save'y są w innym miejscu ale to nie powinno mieć wpływu bo tak to by zapomniał nawet przy liczeniu punktów przy walce co mam na sobie -nie?

komentarz 19 lutego 2019 przez Restej Dyskutant (8,690 p.)
Tak ten wcześniejszy reinstall nie miał żadnego znaczenia , gra sama znajdzie potrzebne lokalizacje. Mam na myśli czy wyłączałeś i włączałeś gierke ponownie i czy sprawdzałeś na innym savie czy sytuacja wygląda tak samo. Co do tego czy powinieneś zdjąć ten ryntusznek - grałem dawno nie chce tutaj w błąd wprowadzać , wydaje mi się , że tak gdyż płatnerz może nie widzieć tego co masz na sobie.
No próbowałem na butach(najpierw na nogach a później ściągnąłem) ale nadal było że potrzebuje podstawowych butów.

Nie próbowałem jeszcze na innym savie- jutro jak coś zobaczę.

Na razie dzięki za odp.
komentarz 19 lutego 2019 przez Restej Dyskutant (8,690 p.)
Na podstawowych butach próbowałeś ta? Bo tych stopni ulepszenia to tam jest kilka łatwo się pomylić
No miałem podstawowy ubiór szkoły gryfa i znalazłem skrypty z ulepszonymi +znalazłem wszystkie składniki. Poszedłem do płatnerza a tam nadal ze nie mam podstawowego budulca czyli na każdym z rzeczy które miałem na sobie było ze mi ich brakuje. To ściągnąłem buty ale nadal to samo. Wkoncu zrobiłem takie same  i ulepszone mogłem zrobić.

Co najlepsze ze te podstawowe zostały w jukach a te ulepszone już były na mnie razem z kamieniami a myślałem ze jeszcze będę musiał je wyciągać i dawać na ulepszona wersje ubrań.

Nie pamietam jak było z mieczami ale jak się nie mylę to podobnie.
komentarz 23 lutego 2019 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
Teraz gdzie bym się nie cofnął to mam ulepszony rynsztunek cechu gryfa. z 10 save'ów sprawdzałem a jak się cofnąłem do lipca ubiegłego roku to jeszcze miałem zwykłą 'zbroje'.

W save'ach w ogóle mam tylko jeden szybki zapis a robiłem ich w cholerę- chyba ostatni- nie wiem czy tak powinno być ale może.

Zapis użytkownika -tego jest dużo - dawniej robiłem ale już nie robię. <-- na ostatnim właśnie miałem tą zwykłą zbroje.

Zapis automatyczny - tego jest z 5 może 10 ostatnich.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,417 wizyt
0 głosów
9 odpowiedzi 1,070 wizyt
pytanie zadane 20 maja 2015 w Offtop przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
+4 głosów
2 odpowiedzi 421 wizyt

93,190 zapytań

142,205 odpowiedzi

322,034 komentarzy

62,518 pasjonatów

Advent of Code 2024

Top 15 użytkowników

1. 2817p. - dia-Chann
  2. 2769p. - Łukasz Piwowar
  3. 2759p. - Łukasz Eckert
  4. 2738p. - CC PL
  5. 2704p. - Tomasz Bielak
  6. 2678p. - Łukasz Siedlecki
  7. 2666p. - rucin93
  8. 2485p. - Marcin Putra
  9. 2418p. - Michal Drewniak
  10. 2367p. - Adrian Wieprzkowicz
  11. 2317p. - Mikbac
  12. 2239p. - Michał Telesz
  13. 2156p. - Anonim 3619784
  14. 1733p. - rafalszastok
  15. 1628p. - Dominik Łempicki (kapitan)
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...