• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zepsuty zasilacz ?

0 głosów
422 wizyt
pytanie zadane 17 lutego 2019 w Sprzęt komputerowy przez xTMx3 Obywatel (1,560 p.)
Witam

Niedawno wymieniałem w komputerze kilka części m.in. tytułowy zasilacz ( be quiet! System power 9 500W ), karte graf. i mobo.

Z początku miałem problemy z działaniem wszystkiego poniewaz po podłączeniu wszystko niby w obudowie ruszało ( wiatraczki, dyski itd. ) i szukałem co może być powodem, aż w końcu po sprawdzeniu wszystkiego doszedłem do wniosku że winien jest zasilacz ( przynajmniej moim zdaniem ).

Ogółem chodzi o to, że wiatraczek w nim się kręci, wszystko niby odpowiednio startuje ale nie ma obrazu na monitorze i wgl nie reaguje monitor tak jakby nic nie było do niego podłączone, a cała reszta chyba działa poprawnie. Brałem zasilacz od brata i na jego zasilaczu wszystko normalnie poszło i można było normalnie używać komputera.

W tej sytuacji zapytuję : Czy ten zasilacz jest opcja jakoś naprawić, czy mam go zwracać do nadawcy ( bo kupiłem przez intetnet ) ?
komentarz 17 lutego 2019 przez PolYGlok Pasjonat (19,510 p.)
Po pierwsze nie napisałeś nic co to za zasilacz od brata, na jakim procesorze to wszystko uruchamiasz i na jakim kablu(jak się nie mylę).

Odpowiedz mi na mój komentarz na starym pytaniu- tam spróbujemy to rozwiązać wspólnie bo wątpię by był to zasilacz ale nie wykluczam.
komentarz 17 lutego 2019 przez xTMx3 Obywatel (1,560 p.)
Zasilacz brata:

WhiteEnergy 05753 ATX-500W

Mój procek:

Intel Core i3-2120 3,30

Kabel: jeśli o to chodziło to VGA

Sprawdzałem wiele rzeczy, ale komputer wystartował tylko i wyłącznie wtedy gdy podpięty został do niego zasilacz brata i ze zintegrowaną grafiką.

Chciałem jeszcze miernikiem zmierzyć napięcia mojego zasilacza ale miernik dopiero jutro będę miał więc dotychczas nie miałem jak.
komentarz 10 marca 2019 przez Stanisław Musiał Nowicjusz (240 p.)
Spróbuj podlaczyc do swojego zasilacza i na zintegrze być może masz źle ustawione wysylanie obrazu ;) w biosie.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 957 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 374 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 500 wizyt
pytanie zadane 10 marca 2019 w Sprzęt komputerowy przez kamil29 Obywatel (1,230 p.)

93,788 zapytań

142,754 odpowiedzi

323,429 komentarzy

63,394 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...