• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Witam. Chciałem stworzyć prosty kalkulator na dodawanie, lecz coś zrobiłem źle. Moglibyście mi powiedzieć co?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
178 wizyt
pytanie zadane 17 lutego 2019 w C i C++ przez JakuBBen Nowicjusz (120 p.)
#include <iostream>

using namespace std;

int jeden , dwa , wynik
{

cout << "Pierwsza liczba->";
cin >> jeden;

cout << "Druga liczba->";
cin >> dwa ;

wynik = jeden+dwa

cout << "Wynik to->" << wynik;

    return 0 ;
}

 

1
komentarz 17 lutego 2019 przez Benek Szeryf (90,690 p.)
Nazwa Twojego tematu to świetny antywzorzec.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 17 lutego 2019 przez jeremus Maniak (59,720 p.)
zgubiłeś deklarację funkcji main

po deklaracji zmiennych  brak średnika
0 głosów
odpowiedź 17 lutego 2019 przez Michał Gibas Pasjonat (19,610 p.)
Co to za klamry, bez niczego? Gdzie masz funkcję main? Naucz się czytać błędy kompilatora. I jeśli masz jakiś problem, to nie pisz czegoś w stylu: "Dlaczego mi to nie działa?", tylko opisz problem np. "Kompilator wyrzuca mi taki błąd: ..." albo "Ta funkcja nie działa tak jak tego oczekiwałem". To już nie pierwsze takie pytanie na tym forum, więc proszę, żeby nie robić czegoś takiego, że wklejasz po prostu kod. Do wszystkiego zawsze powinien być opis problemu.

Pozdrawiam!
komentarz 7 marca 2019 przez MsMaciek123 Pasjonat (24,760 p.)

No przecież opis masz w temacie :/

 

Sarkazm cheeky

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 173 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 158 wizyt

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...