• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jakie technikum dla programisty w Warszawie?

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
4,378 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Wiciol Nowicjusz (240 p.)
Niedlugo bede musial wybrac szkole srednia. Mam plany, aby zostac programista. Tak wiem w szkole sie nie naucze i musze sam dzialac, chyba ze cos sie zmienilo ;D A wiec jakie technikum dla programisty w Warszawie. Dodam ze mieszkam na Bemowie, wiec tez chcialbym zebym nie musial jechac gdzies na druga strone Wisly... chyba ze w poblizu nie ma duzo dobrych szkol. I mam pytanie jakich jezykow jest szkola (przynajmniej podstawy) w stanie nauczyc. Samemu patrzylem na szkole na Kasprzaka. Dziekuje za wszelka pomoc!

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 11 lutego 2019 przez niezalogowany
Przejrzyj podobne tematy na forum, chyba setki ludzi już pytało o to samo.

Jeśli tylko programowanie, to liceum, a nie technikum. Plusy: rok mniej, lepszy poziom przydatnych przedmiotów - angielskiego, matematyki i fizyki (ta ostatnia np. do gier). I czasem algorytmika, jak dobrze trafisz. Minusy: "michałki", które cię nie interesują, ale i w technikum na nie trafisz.

Dobrze, że już wiesz, że sam musisz się nauczyć. Ale dotyczy to także i innych, nawet olimpijczycy pracują sami, a n-l tylko może ich ukierunkować i wskazać źródła. W przypadku programowania nie musisz mieć zaplecza laboratoryjnego, jak np. olimpijczyk z chemii, fizyki czy biologii, lecz wystarcz ci komputer i dostęp do internetu. Jeśli zatem nie interesują cię "bebechy" komputera i sieci, to licem.
0 głosów
odpowiedź 11 lutego 2019 przez J0ker Pasjonat (15,420 p.)
Podobnie jak dwóch przedmówców, polecam wybór liceum.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 543 wizyt
+1 głos
0 odpowiedzi 402 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 1,052 wizyt

93,442 zapytań

142,434 odpowiedzi

322,691 komentarzy

62,804 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...