• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pomysły na odcinki

VPS Starter Arubacloud
+3 głosów
1,297 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2019 w Nasze projekty przez niezalogowany
zmienione kategorie 10 lutego 2019

Witam, razem ze znajomym otwieramy kanał na youtube z challengami do js 15-30min. Oprocz czystego js będziemy pracować w różnych frameworkach. Prosimy was o napisanie fajnych pomysłów na odcinki wink

3
komentarz 10 lutego 2019 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
Jeśli nie macie pomysłów na odcinki to nie bardzo się kanał zapowiada...
komentarz 10 lutego 2019 przez niezalogowany
Mamy pomysly ale chcemy tez od was uslyszec
komentarz 10 lutego 2019 przez niezalogowany

Secrus czepiasz sie nas a sam takie pytania zadajesz wink

1
komentarz 10 lutego 2019 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
Źle mnie zrozumiałeś, bardzo chętnie zobaczę kolejny kanał na polskim YT. Po prostu PR-owo wychodzi słabo jeśli zaczynacie od prośby o pomysły. Zróbcie 2-3 porządne filmy, pokażcie co potraficie, a potem zbierajcie pomysły na to, co ludzie chcieliby zobaczyć ;)
komentarz 10 lutego 2019 przez niezalogowany

Dobrze, dzieki. Chcemy miec tez plany. smiley

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 10 lutego 2019 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
wybrane 10 lutego 2019
 
Najlepsza
  1. zrób funkcję, ktora przyjmuje tablicę i pozwala generować na żądanie losowy element tej tablicy ale bez powtórzeń. Funkcja może być używana wiele razy ale nie koniecznie w petli itp. Ponadto może być przypadek, że chcę mieć N takich generatorow losowych elementów dla różnych tablic i używać ich jednocześnie. Wbrew pozorom zadanie banalne, tylko trzeba znać podstawy es6 co znacznie ułatwi sprawę.
  2. zrób możliwie najbardziej optymalną implementację array intersection.
  3. rozszerz prototype dla Array o np. metodę sum() w sposób bezpieczny, aby tablice były nadal iterowalne każdą metodą bez ujawniania sum() jako dodatkowej metody i dodatkowo zabezpieczmy naszą metodę sum() przed możliwością jej nadpisania. Również banalne ale wymaga nieco większej wiedzy z zakresu obiektów i tego co wprowadzilo dla nas es5.

takie pierwsze pomysły, myślę że dla początkujących może to być pewne wyzwanie, bo osoba znajaca dobrze js zrobi je w pare minut, wiec zależy w jaki poziom celujecie?

komentarz 10 lutego 2019 przez niezalogowany
Wlasnie w taki jak napisales. Rozrywka dla sredniozaawaansowanych, lub zaawaansowanych programistów. Czasem tez będą sie pojawiac oczywiscie rzeczy dla nowicjuszy jak losowanie lotto itp.
komentarz 10 lutego 2019 przez niezalogowany

Swietne pomysly. Wykorzystamy jesmiley

0 głosów
odpowiedź 10 lutego 2019 przez Arkadiusz Sikorski Pasjonat (20,160 p.)

Zobaczcie Coding Train i tamtejsze Coding challenges. Jeśli charyzmą dorównacie prowadzącemu, to przed waszym kanalem świetlana przyszłośćlaugh

komentarz 10 lutego 2019 przez niezalogowany

Dobrze, dzieki za odpowiedz. Stalr ich ogladam I mysle ze zrobimy podobne. Postaramy sie dorownacsmiley

Podobne pytania

–1 głos
4 odpowiedzi 784 wizyt
pytanie zadane 23 czerwca 2020 w Offtop przez niezalogowany
0 głosów
2 odpowiedzi 424 wizyt
pytanie zadane 2 czerwca 2019 w JavaScript przez Danrox Bywalec (2,370 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,228 wizyt
pytanie zadane 27 września 2020 w Python przez lubie internet Użytkownik (780 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,100 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...