• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

pomysł na nowy OGROMNY projekt

Object Storage Arubacloud
–3 głosów
375 wizyt
pytanie zadane 8 lutego 2019 w Python przez HelloWorld (: Początkujący (470 p.)
przywrócone 8 lutego 2019 przez HelloWorld (:
Witajcie.

Mam pomysł na projekt ma to być silnik graficzny do pythona.

i nie wiem czy opłaca się robić taki silnik.

szukałem po interniecię i nie znalazłem żadnych silników graficznych do pythona.

co ma oferować mój silnik:
 

1 swobodne robienie gier 2D/Konsolowych

2 nowe biblioteki które zrobię z pomocą tego forum

3 konwert  na plik .exe (można to zrobić za pomocom biblioteki PyInstaler czy jakoś tak)

4 szybkie dawanie do funkcji zmiennych globalnych

5 stronę internetową gdzie będą autorzy i będzie można pobrać silnik

6 robienie własnych bibliotek i za mieszczanie na stronie

7 skryptowanie w pythonie

 

i to koniec listy

czy jakaś biblioteka może do tego służyć

ja wybrałem na razie dwie biblioteki PyGame,Tkinter

każdy kto pomoże w projekcie znajdzie się w zakładce autorzy na stronie

ale najpierw proszę o napisanie czy jest już jakiś silnik i czy się opłaca go robić
1
komentarz 8 lutego 2019 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
Najpierw spróbuj stworzyć silnik by się lepiej umieć komunikować z ludźmi po polsku.

Po co robić nowe biblioteki skoro mieszczanie już nie chodzą do starych nawet na stronę?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 8 lutego 2019 przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
wybrane 9 lutego 2019 przez HelloWorld (:
 
Najlepsza
Po co Ci tworzyć silnik, skoro już dwa wymieniłeś i jeszcze na ich podstawie chcesz napisać swój?...
komentarz 8 lutego 2019 przez HelloWorld (: Początkujący (470 p.)
to są biblioteki nie silniki
komentarz 8 lutego 2019 przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
edycja 8 lutego 2019 przez Hiskiel
komentarz 8 lutego 2019 przez HelloWorld (: Początkujący (470 p.)
ale mi chodzi nie o taki że piszesz np. import nazwa

chodzi mi o to że to będzie inna aplikacja
komentarz 8 lutego 2019 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
Jeśli chcesz się za coś takiego brać to raczej C++ niż Python, Py będzie do tego zbyt wolny
komentarz 9 lutego 2019 przez HelloWorld (: Początkujący (470 p.)
dziękuje za rade zacząłem robić ten projekt w pythonie i mam stawianie kwadratów jeśli nacisne klawisz N więc c++ chyba będzie lepszy
+1 głos
odpowiedź 8 lutego 2019 przez Benek Szeryf (91,010 p.)

Chyba musiałbyś się jeszcze trochę podszkolić z Pythona, żeby dostrzec jak to jest trudne zadanie i z niego zrezygnować cheeky

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 571 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 943 wizyt
pytanie zadane 12 października 2019 w Java przez Patryk8090 Użytkownik (520 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 389 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2019 w Mikrokontrolery przez maciek061 Gaduła (4,490 p.)

92,573 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,648 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...