• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Licencja Bootstrap - zmiany i użycie w szablonie lub motywie

Cloud VPS
0 głosów
266 wizyt
pytanie zadane 6 lutego 2019 w HTML i CSS przez pirouetti Mądrala (6,490 p.)
https://getbootstrap.com/docs/4.1/about/license/ - tu znajduję się opis licencji bootstrap.

Wydaję mi się, że mogę zrobić to co bym chciał, jednak chciałbym się upewnić.

Chciałbym użyć pliku bootstrap grid, jednak go zmodyfikować, a dokładniej usunąć zbędne treści, zostawić tylko to, co używam (sam grid, wszystkie col, container itp.)

Dzięki temu używam w pełni grid bootstrap, który waży mniej jak 10kB (mam nieco obsesje na punkcie, by wszystko było ekstra lekkie w swoich projektach)

Moje pytanie brzmi, czy tak zmodyfikowany plik bootstrap-grid.css wraz z notką u góry odnośnie MIT license bootstrap mogę bez przeszkód użyć w darmowych, a z czasem płatnych szablonach stron, czy motywach do wordpress?

Z opisu licencji wydaje mi się, że tak, ale chciałbym się upewnić czy nadal po dokonaniu modyfikacji powinienem zachowywać notkę mit license bez dodatkowych informacji.

Proszę o upewnienie mnie, czy mam rację.

Pozdrawiam.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 lutego 2019 przez pablop76 VIP (123,580 p.)
wybrane 10 lutego 2019 przez pirouetti

Najlepsza

BT ułatwia  tworzenia motywów i zmian komponentów, ale jeżeli potrzebujesz samej siatki to poszukaj samej siatki

komentarz 6 lutego 2019 przez pirouetti Mądrala (6,490 p.)
Potrzebuje samej siatki, i znajduje się w bootstrap sam plik o nazwie bootstrap-grid.

Jednak posiada on masę zbędnego dla mnie kodu. Oprócz col, także pelno jakichś prefiksów itp.

Mógłbym stworzyć swój grid, ale chciałbym używać bootstrap i ważne dla mnie jest, czy wedle zapytania mojego, jest to ok.
1
komentarz 6 lutego 2019 przez pablop76 VIP (123,580 p.)
Możesz robić prawie co chcesz. Ta licencja jest jasna, nie ma co komentować. Modyfikuj ale nie usuwaj praw autorskich, informacji o licencji i nie miej pretensji do autorów, że coś nie działa. Nie podpisuj się  jako autor i nie przypisuj twórców jako autorzy Twoich modyfikacji.
komentarz 6 lutego 2019 przez pirouetti Mądrala (6,490 p.)
Ok, dzięki, o to mi chodziło :)
0 głosów
odpowiedź 6 lutego 2019 przez Comandeer Guru (607,060 p.)
https://choosealicense.com/ ← tu znajdziesz wszystkie odpowiedzi

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 809 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2018 w Inne języki przez Raloseq Nowicjusz (190 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 248 wizyt
pytanie zadane 2 stycznia 2018 w HTML i CSS przez Kiele Obywatel (1,530 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 326 wizyt
pytanie zadane 17 marca 2021 w Inne języki przez MateuszSikorski Obywatel (1,070 p.)

93,456 zapytań

142,451 odpowiedzi

322,721 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...