• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ktoś się wybiera na Slavic Game Jam? (Tworzenie gry w 48h) [ankieta]

VPS Starter Arubacloud
+2 głosów
469 wizyt
pytanie zadane 17 lipca 2015 w Offtop przez Pieniek Gaduła (3,330 p.)
Jak w temacie ktoś z was wpada?
http://slavicgamejam.org/
Możliwe odpowiedzi:
Tak (5 głosów, 100%)

6 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 17 lipca 2015 przez Michau Xlow Pasjonat (15,190 p.)
Chciałbym się bardzo wybrać, jednak do Warszawy mam szmat drogi, aczkolwiek będę się starał dotrzeć na imprezę. :-)
+3 głosów
odpowiedź 17 lipca 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
edycja 17 lipca 2015 przez Eimens
Amatorem jestem i angielskiego nie znam, może być wesoło ;D 80% że będę

___

Jest jakaś jedna strona, która łapie wszystkie te wydarzenia w jedną kupę i pokazuje kiedy co jest ?
komentarz 17 lipca 2015 przez Pieniek Gaduła (3,330 p.)
Ej luz ja się zawsze zapowietrzam jak ktoś do mnie zaczyna nawijać po angielsku :D ale takie eventy są chyba po to by się jakoś rozwijać pewnie większość tam będzie mówiła łamaną angielszczyzną więc luzik : )

A co do programowania to nie ma stresu bo podobno zawsze część się nie wyrabia więc  można jedynie zyskać grę do portfolio i może poznać jakiś nerdów do zespołu

Ja też jestem amatorem : )  i właśnie miałem nadzieje że zbierze się trochę osób z tego forum i może powstaną z tego jakieś grupki które razem coś będą razem pisać
komentarz 17 lipca 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
No to już jest nas dwóch :)
+2 głosów
odpowiedź 17 lipca 2015 przez pewolt Mądrala (5,790 p.)
A moze mnie ktos wtajemniczyc o co doklaniej chodzi bo jestm bardzo ciekawy. Jeszcze na takim czyms nie bylem :D
komentarz 17 lipca 2015 przez pewolt Mądrala (5,790 p.)

gram w jego gre od ponad 2 lat :D

ale jaja xD

komentarz 18 lipca 2015 przez Pieniek Gaduła (3,330 p.)

Game jam-y to w skrócie takie imprezy które mają zgromadzić ludzi interesujących się game dev-em w jednym miejscu i dać im wspólnie coś zrobić. Sam event wygląda tak że zbierają się ludzie Ci którzy chcą coś zrobić z innymi a nie mają zespołu szukają tam ludzi potem jest ogłaszany jakiś temat np. kiedyś były takie jak "samotność" , "zwierzęta" czy "radioaktywność" i w tym przypadku po 48h następują prezentacje projektów i wszyscy uczestnicy głosują na jakieś gry po czym ogłaszani są zwycięzcy.

Jak to wszystko wygląda w praktyce nie wiem bo nigdy nie byłem ale wygląda fajnie: https://www.youtube.com/watch?v=LXYOGa3GFqo

komentarz 18 lipca 2015 przez pewolt Mądrala (5,790 p.)
dzieki

szkoda ze nie moge pojechac :c
+1 głos
odpowiedź 17 lipca 2015 przez figorin Bywalec (2,040 p.)
Chętnie bym wpadł,ale niestety za daleko ;/
+1 głos
odpowiedź 18 lipca 2015 przez Adii Użytkownik (960 p.)
Jest z tego może jakiś stream lub coś aby obejrzeć z domu? Ze Szczecina do Warszawy trochę mi nie śpieszno.
komentarz 18 lipca 2015 przez Pieniek Gaduła (3,330 p.)
Pewnie trafią prezentacje gier potem na yt : ) A jak byś chciał wziąć udział w czymś takim to co jakiś czas są też organizowane wersje online
+1 głos
odpowiedź 18 lipca 2015 przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
Też jestem ciekaw o co dokladnie chodzi w tej imprezie ;p

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 464 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 481 wizyt
pytanie zadane 12 lipca 2016 w C i C++ przez czoperek Obywatel (1,060 p.)

92,980 zapytań

141,943 odpowiedzi

321,189 komentarzy

62,307 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...