• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Html + css + js i jakies frameworki typu phaser i jeszcze canvas - gra typu shakes & fidget

+1 głos
112 wizyt
pytanie zadane 5 lutego w JavaScript, jQuery, AJAX przez Sebastian1235 Nowicjusz (170 p.)
Witam,

piszę z zapytaniem , czy gierke typu Shakes & fidget da radę napisac w javascript i jakims frameworku. Dynamiczna walka na arenie tak jak jest to w sfgame itd są mozliwe w js ? Bo sfgame zostalo napisane we flashu. A flash juz wymarl i czy js nie bylby lepszy teraz do napisania takiej gierki? A drugie zapytanie to czy taki marognem tez by byl do napisania w javascript ?  Z gory dziekuje za odpoiwedz!

1 odpowiedź

+3 głosów
odpowiedź 5 lutego przez m4sk1n Pasjonat (16,160 p.)
Tak, możesz. Wszystkie gry, które masz np. na Facebook Messengerze są napisane w HTML5 + JS. Wszystkiego rodzaju gry możesz napisać w JS i w sumie będzie to wydajniejsze niż we Flashu. Poszukaj jakiegoś javascriptowego silnika gier, sporo jest ciekawych rozwiązań…
1
komentarz 5 lutego przez Sebastian1235 Nowicjusz (170 p.)
Super , na taka odpowiedz czekalem ! :) Czyli margonem jest tez mozliwy ?
komentarz 5 lutego przez m4sk1n Pasjonat (16,160 p.)
*sprawdza jak wygląda Margonem*

Tak, zdecydowanie jest mozliwy
1
komentarz 5 lutego przez Sebastian1235 Nowicjusz (170 p.)
Oki , dziekuje :)
komentarz 6 lutego przez Sebastian1235 Nowicjusz (170 p.)

@m4sk1n, w sumie przepraszam , ze znowu pytam , ale takie gierki tego typu przeglądarkowe będzie najłatwiej w js napisac czy jest jakis język w którym dużo prościej to zrobic idzie ? Nawet ten shakes . Bo wiadomo ze coś jest możliwe do napisania ale żeby to nie był masochizm :D 

komentarz 6 lutego przez m4sk1n Pasjonat (16,160 p.)
Tak, JS. Wygoogluj „javascript game engine” I znajdź jakiś który Ci się spodoba.

Podobne pytania

+12 głosów
6 odpowiedzi 480 wizyt
pytanie zadane 27 grudnia 2015 w Nasze projekty przez fckueve Dyskutant (9,740 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 123 wizyt
pytanie zadane 9 stycznia 2018 w C i C++ przez Paweł Piech Użytkownik (720 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 29 wizyt
Porady nie od parady
Publikując kody źródłowe korzystaj ze specjalnego bloczku koloryzującego składnię (przycisk z napisem code w edytorze). Nie zapomnij o ustawieniu odpowiedniego języka z rozwijanego menu oraz czytelnym formatowaniu kodu.Przycisk code

65,685 zapytań

112,323 odpowiedzi

237,050 komentarzy

46,659 pasjonatów

Przeglądających: 250
Pasjonatów: 17 Gości: 233

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...