• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Node.js konsolowy zrobiony na .exe

0 głosów
86 wizyt
pytanie zadane 4 lutego w JavaScript, jQuery, AJAX przez Mrmatiii Początkujący (280 p.)
zamknięte 4 lutego przez Mrmatiii
Hej przychodzę dzisiaj z takim pytaniem czy jest możliwość zrobienia ze skryptu node.js z configiem zrobienia wykonywalnego pliku .exe, widziałem różne propozycje do robienia czegoś takiego ale bardziej opierało się to na webkicie więc nie dla mnie za bardzo.

Mój program to bot który działa na konsoli i współpracuje ze steamem.
komentarz zamknięcia: Electron

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 4 lutego przez Tomek Sochacki Mędrzec (170,750 p.)
Generalnie do robienia apek desktopowych w JS jest Electron, ale ja bym się zastanowił, czy do takiego bota warto podciągać electrona? To jest kobyła, sam core dość dużo waży i wg mnie nie ma to w tym wypadku sensu. Lepiej po prostu napisać to w C++ czy Java?
komentarz 4 lutego przez Mrmatiii Początkujący (280 p.)
Rozmiar to nie jest problem zwłaszcza że to jest dla danego użytkownika który sobie postawi takiego bota, mi zależy na tym żeby zwyczajnie stworzyć exe'ka aby nie było dostępu do source code'u. Jedynym plikiem do którego użytkownik będzie miał mieć dostęp to config.js żeby mógł personalizować komendy itp oraz wprowadzać dane do logowania i nic więcej nie powinien zobaczyć z całej reszty plików.
komentarz 21 lutego przez TheMcMaciej Nowicjusz (100 p.)
Czemu plik config robisz w js'ie a nie json'ie lub xml'u?
0 głosów
odpowiedź 4 lutego przez Milesq Stary wyjadacz (13,840 p.)
komentarz 4 lutego przez Mrmatiii Początkujący (280 p.)
jest mały problem z electronem że nie czyta mi configu i innych js'ów których używa main

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 43 wizyt
pytanie zadane 20 stycznia w JavaScript, jQuery, AJAX przez revizor451 Obywatel (1,930 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 80 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 192 wizyt
pytanie zadane 4 lipca 2018 w JavaScript, jQuery, AJAX przez niezalogowany
Porady nie od parady
Publikując kody źródłowe korzystaj ze specjalnego bloczku koloryzującego składnię (przycisk z napisem code w edytorze). Nie zapomnij o ustawieniu odpowiedniego języka z rozwijanego menu oraz czytelnym formatowaniu kodu.Przycisk code

62,430 zapytań

108,572 odpowiedzi

226,655 komentarzy

35,886 pasjonatów

Przeglądających: 201
Pasjonatów: 23 Gości: 178

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...