• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przełączanie się(?) pomiędzy projektami - Laravel

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
141 wizyt
pytanie zadane 30 stycznia 2019 w PHP przez Greeenone Pasjonat (16,100 p.)
edycja 30 stycznia 2019 przez Greeenone
Hej,

W ramach ćwiczeń programowania z użyciem Laravela chciałbym wykonać "przełączanie się" pomiędzy projektami. O co dokładnie chodzi ?

Właściciel tworzy konto, dodaje sklepy a następnie przypisuje do nich pracowników. Chciałbym zrobić tak, żeby dało się przełączać na dany sklep i wtedy byłyby informacje. Wiem, że mogę użyć z sql WHERE id = [id sklepu] ale chciałbym zrobić to na podobnej zasadzie jak ID zalogowanego użytkownika gdyż w nawigacji jest parę linków np. Wynagrodzenia, lista pracowników, produktów itp.

Użycie show{id} raczej też odpada gdyż użytkownik będzie mógł wybrać albo jeden sklep albo pokazać wszystkie dane razem.

Myślałem np. zrobić coś takieg

Routing:

/sklepy

/produkty

/pracownicy

/wynagrodzenia

/wiadomosci

i następnie po wybraniu sklepu było by coś w styl /{id sklepu}/produkty a gdy użytkownik przełączył się na wszystkie, to wtedy /all/

Nie wiem jak się za to zabrać. chciałbym zostawić "czysty" routing /produkty który pokazywałby produkty tylko wybranego sklepu bez ID w linku

Trochę pomieszałem więc najprostszej tłumacząc działałoby to na zasadzie zalogowanych użytkowników tylko, że zamiast userów byłby to sklepy przypisane do usera

//Edit

Wpadłem na pomysł aby dodać do sesji zmienną. Jeśli jest pusta, skrypt wyświetl wszystkie dane z tabeli a jeśli ma jakieś Id, to dane o takim ID

Czy ktoś wie jak się za to zabrać?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 30 stycznia 2019 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)
Jeśli chcesz mieć czysty routing to trzymaj informacje o wybranym sklepie w ciastku, albo w sesji.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,071 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 298 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 175 wizyt
pytanie zadane 22 stycznia 2020 w OpenGL, Unity przez Alan Kruszyński Obywatel (1,410 p.)

93,434 zapytań

142,429 odpowiedzi

322,662 komentarzy

62,797 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...