• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy ktoś może rozumie co tu pisze? I ktoś wie co robić? Bo ja nie wiem.

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
244 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2019 w C i C++ przez GameGame2001 Nowicjusz (170 p.)

Bo otworzyłem plik o rozszerzeniu .dll* w programie ,,Resource Hacker". No i mi pokazuję takie coś: Co to znaczy? Czy to jest kod gry? Zabezpieczenia? Jak to złamać? Co mam robić? Jak go odczytać? ;D
,,Resource Hacker". Zna się ktoś? Liczę na dobrą odpowiedź...

komentarz 27 stycznia 2019 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Hosting zdjec,

Dll to biblioteki dynamiczne, wiec moze tam byc wszystko
komentarz 27 stycznia 2019 przez GameGame2001 Nowicjusz (170 p.)
Tam pisze takie coś: BLOCK ,,VarFileInfo"

Co to znaczy?

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 27 stycznia 2019 przez Michał Gibas Pasjonat (19,630 p.)
1. Screenshot jest tak mały że nie da się go rozczytać.

2. NIe to nie jest kod gry. To prawdopodobnie jest jakaś biblioteka z której gra korzysta.

3. Polecam najpierw nauczyć się podstaw informatyki, programowania i trochę dowiedzieć się o reverse-engineering'u i security. Nie masz zielonego pojęcia, na ten temat i chcesz, żeby ktoś za ciebie coś zrobił? Co to w ogóle za pojęcie 'złamać' coś?! Podałeś za mało informacji o tym wszystkim. Przechodzenie zabezpieczeń DRM do gier jest długim i ciężkim procesem. Kompletny laik na jakiego wyglądasz nie poradzi sobie z takim zadaniem i nie licz na to że ktoś to dla ciebie zrobi.

Najpierw się naucz czegoś, to potem pogadamy ;-)

Pozdrawiam!
+2 głosów
odpowiedź 27 stycznia 2019 przez The Świstak-Hrustak Początkujący (400 p.)
Wygląda na to że to metadane pliku exe - tzn informacje na temat tego co ma się wyświetlić np gdy najedziesz kursorem na dany plik lub gdy będziesz przeglądać jego właściwości

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 406 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,473 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 308 wizyt
pytanie zadane 30 września 2019 w C i C++ przez speed-koles Nowicjusz (120 p.)

93,078 zapytań

142,042 odpowiedzi

321,446 komentarzy

62,423 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...