Witam. Od jakiegoś czasu zajmuję się programowaniem. Nie jest to pełna profeska ale już sporo wiem i potrafię. Mam w swoim portfolio kilka aplikacji mobilnych o różnym poziomie złożoności (głownie w scratchu ale też w normalnym środowisku programistycznym). Aktualnie rozglądam się za technologią nad nową aplikacją, która miała by być zaawansowana i dopięta pod każdym względem. Oto funkcje główne jakie będzie musiała posiadać:
- obsługiwanie bazy danych (bezpieczne i zaszyfrowane)
- powiadomienia do paska, również gdy aplikacja jest wyłączona (np. o nowej wiadomości)
- kalendarz
- wiadomości pomiędzy użytkownikami
- logowanie poprzez email a więc także weryfikacja i funkcja przywracania hasła na email
- konta różnej klasy (np. opiekun, podopieczny)
Posiadam hosting internetowy, więc będzie można tam podpiąć bazę opartą na SQL i chyba warto by było ten fakt wykorzystać. Aplikacja ma być skierowana na platformę Android ale bardzo fajnie by było, gdyby dało się stworzyć aplikację na IOS (z tego co wiem Xamarin oferuje takie rozwiązanie). Jeszcze poza samą aplikacją fajnie by było aby bazą można było operować także z poziomu przeglądarki (tzn. zrobić to samo co w aplikacji przez stronę internetową).
Jeśli ktoś jest obeznany w tych tematach, to będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc przy wyborze.