• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wybranie odpowiedniej technologii pod aplikację mobilną

Cloud VPS
0 głosów
151 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2019 w C# przez Ravn Nowicjusz (240 p.)
edycja 26 stycznia 2019 przez Ravn
Witam. Od jakiegoś czasu zajmuję się programowaniem. Nie jest to pełna profeska ale już sporo wiem i potrafię. Mam w swoim portfolio kilka aplikacji mobilnych o różnym poziomie złożoności (głownie w scratchu ale też w normalnym środowisku programistycznym). Aktualnie rozglądam się za technologią nad nową aplikacją, która miała by być zaawansowana i dopięta pod każdym względem. Oto funkcje główne jakie będzie musiała posiadać:

- obsługiwanie bazy danych (bezpieczne i zaszyfrowane)

- powiadomienia do paska, również gdy aplikacja jest wyłączona (np. o nowej wiadomości)

- kalendarz

- wiadomości pomiędzy użytkownikami

- logowanie poprzez email a więc także weryfikacja i funkcja przywracania hasła na email

- konta różnej klasy (np. opiekun, podopieczny)

Posiadam hosting internetowy, więc będzie można tam podpiąć bazę opartą na SQL i chyba warto by było ten fakt wykorzystać. Aplikacja ma być skierowana na platformę Android ale bardzo fajnie by było, gdyby dało się stworzyć aplikację na IOS (z tego co wiem Xamarin oferuje takie rozwiązanie). Jeszcze poza samą aplikacją fajnie by było aby bazą można było operować także z poziomu przeglądarki (tzn. zrobić to samo co w aplikacji przez stronę internetową).

Jeśli ktoś jest obeznany w tych tematach, to będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc przy wyborze.
komentarz 26 stycznia 2019 przez m4sk1n Pasjonat (16,750 p.)
Warto wspomnieć w jakich językach programujesz…
komentarz 26 stycznia 2019 przez Ravn Nowicjusz (240 p.)
Do tej pory używałem App Inventora (bo tak jak napisałem nie były to zbyt rozbudowane aplikacje) oraz sporadycznie z C#. Oczywiście nauka nowych języków i programów, nawet od podstaw, nie będzie żadnym problemem.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 26 stycznia 2019 przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)
Piszę teraz trochę w NativeScript i jest to na prawdę genialne rozwiązanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 263 wizyt
pytanie zadane 17 listopada 2021 w Nasze projekty przez Monika Samulak Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 197 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2016 w SQL, bazy danych przez Jayix Użytkownik (680 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 832 wizyt
pytanie zadane 8 stycznia 2020 w Offtop przez xardas Nowicjusz (120 p.)

93,481 zapytań

142,414 odpowiedzi

322,758 komentarzy

62,893 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...