Cześć,
Mam pytanie takie jak w tytule. Powinno to być o tyle prostsze, że na uczelnie w Anglii już się dostałem tylko muszę spełnić warunki napisaną maturą (2019). Najlepsze uniwerki na które się dostałem to Newcastle Uni i Uni of Leicester, ale w mojej głowie pojawia się coraz więcej pyta w związku z utrzymaniem mojej osoby w Anglii. Pomijam już fakt kredytu studenckiego, chodzi o takie codzienne życie. Wiem, że moi rodzice chcą mnie wspierać i zarabiają dość dużo by to zrobić jednak wyraźnie naruszyłoby to budżet domowy i zastanawiam się czy jest to tego warte jeżeli tam na utrzymanie trzeba łożyć ok 5tys złoty miesięcznie, wiadomo, że swoje bym dorabiał, ale to kosztem nauki nie wiem czy taki jest sens dlatego zastanawiam się coraz bardziej nad studiami w Polsce.
Chciałbym kiedyś pracować jako programista, ja sam wybitnym programistą póki co nie jestem, bo mam mało czasu póki co na naukę tego, bo uczę się do matury (co jakiś czas rozwiązuje zadania z projecteuler w c#), a w wakacje po maturze i na samych studiach chce się już do tego porządnie przyłożyć. Z matematyki rozszerzonej 60-80%, fizyka rozsz. 50-60% i angol 80-95% jakie są najlepsze uczelnie w Polsce na które można się spokojnie dostać z takimi wynikami? I jak poziom naszych studiów z informatyki się ma do brytyjskich (tam akurat jest fajne to, że studia są z rocznym stażem w branży)
Tak wiem zdaje sobie sprawę z tego, że praca programisty to głównie praca własna, ale papier ze szkoły wyższej moim zdaniem dalej warto mieć.