• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed java.lang.reflect.InvocationTargetException w JavaFx , maven ,IntelliJ

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,185 wizyt
pytanie zadane 22 stycznia 2019 w Java przez Potopiec Obywatel (1,550 p.)
zamknięte 23 stycznia 2019 przez Potopiec

Przy tworzeniu małej appki JavaFx (maven) wyskakuje mi :java.lang.reflect.InvocationTargetException

Exception in Application start method
java.lang.reflect.InvocationTargetException
	at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
	at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
	at java.base/jdk.internal.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
	at java.base/java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:566)
	at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.LauncherImpl.launchApplicationWithArgs(LauncherImpl.java:464)
	at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.LauncherImpl.launchApplication(LauncherImpl.java:363)
	at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
	at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62)
	at java.base/jdk.internal.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
	at java.base/java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:566)
	at java.base/sun.launcher.LauncherHelper$FXHelper.main(LauncherHelper.java:1051)
Caused by: java.lang.RuntimeException: Exception in Application start method
	at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.LauncherImpl.launchApplication1(LauncherImpl.java:900)
	at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.LauncherImpl.lambda$launchApplication$2(LauncherImpl.java:195)
	at java.base/java.lang.Thread.run(Thread.java:834)
Caused by: java.lang.IllegalAccessError: class com.sun.javafx.fxml.FXMLLoaderHelper (in unnamed module @0x3ef71d40) cannot access class com.sun.javafx.util.Utils (in module javafx.graphics) because module javafx.graphics does not export com.sun.javafx.util to unnamed module @0x3ef71d40
	at com.sun.javafx.fxml.FXMLLoaderHelper.<clinit>(FXMLLoaderHelper.java:38)
	at javafx.fxml.FXMLLoader.<clinit>(FXMLLoader.java:2056)
	at pl.moja.biblioteczka.Main.start(Main.java:15)
	at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.LauncherImpl.lambda$launchApplication1$9(LauncherImpl.java:846)
	at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.PlatformImpl.lambda$runAndWait$12(PlatformImpl.java:455)
	at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.PlatformImpl.lambda$runLater$10(PlatformImpl.java:428)
	at java.base/java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
	at javafx.graphics/com.sun.javafx.application.PlatformImpl.lambda$runLater$11(PlatformImpl.java:427)
	at javafx.graphics/com.sun.glass.ui.InvokeLaterDispatcher$Future.run(InvokeLaterDispatcher.java:96)
	at javafx.graphics/com.sun.glass.ui.win.WinApplication._runLoop(Native Method)
	at javafx.graphics/com.sun.glass.ui.win.WinApplication.lambda$runLoop$3(WinApplication.java:174)
	... 1 more
Exception running application pl.moja.biblioteczka.Main

wiem że to dotyczy ścieżki fxmlLoader ale nie mam pojęcia jak to naprawić. 

public void start(Stage stage) throws Exception {

FXMLLoader loader = new FXMLLoader(this.getClass().getResource("/fxmlFiles/BorderPaneMain.fxml"));

}

Już w tym momencie mi się wysypuję FxmlFiles znajduje się w resources , a w BorderPaneMain nie ma controllera. Dodam tylko że gdy robię to bez mavena to muszę dodać module-info z required bo też nie wystartuje. Pozdro i miłego wieczoru.

komentarz zamknięcia: znalazłem odpowiedz na pytanie
komentarz 23 stycznia 2019 przez Potopiec Obywatel (1,550 p.)
Sprawa się rozwiązała :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 22 stycznia 2019 przez kejm_ Bywalec (2,310 p.)
A działałeś wcześniej coś z JavaFX bez narzędzia Maven?
komentarz 22 stycznia 2019 przez Potopiec Obywatel (1,550 p.)
Tak. Nie miałem zbytnich problemów . Ale nie chciałbym rezygnować z dobrodziejstw mavena więc zależy mi na rozwiązaniu tego problemu.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,014 wizyt
pytanie zadane 28 grudnia 2018 w Java przez NyguseK Użytkownik (650 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 469 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 231 wizyt
pytanie zadane 3 kwietnia 2019 w Java przez piki111 Nowicjusz (120 p.)

93,023 zapytań

141,986 odpowiedzi

321,288 komentarzy

62,369 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...