• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z zapytaniem do bazy MYSQL

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
136 wizyt
pytanie zadane 20 stycznia 2019 w SQL, bazy danych przez okti00 Obywatel (1,590 p.)

Witam, wchodzę sobie pewnego razu na moją stronę i tu nagle takie cuś:

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in /usr/home/bestmems/domains/pyinfo.tk/public_html/dbcon.php:4 Stack trace: #0 /usr/home/bestmems/domains/pyinfo.tk/public_html/index.php(1): include() #1 {main} thrown in /usr/home/bestmems/domains/pyinfo.tk/public_html/dbcon.php on line 4

Dodam że przedtem wszytko było dobrze i śmigało jak należy

Plik z połączeniem bazy:

<?php session_start(); //error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING);  
date_default_timezone_set('Europe/Warsaw');

$connection = @mysql_connect('serwer_xyz', 'user_xyz', 'haslo_xyz') or die('Brak połączenia z serwerem MySQL. <br />Błąd: '.mysql_error());
$db = @mysql_select_db('nazwabazy_xyz', $connection) or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych<br />Błąd: '.mysql_error());
mysql_query("SET NAMES utf8mb4");
$przerwa=14;
if($przerwa==1){
$user = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM global_users WHERE user_id='".$_SESSION['user_id']."'"));
if($user['user_perm']>70){}else{Header("Location: /break/");}
}

?>

Nie wiem co jest nie tak, sprawdzałem u wujka google ale nic nie znalazłem co pomogło by mi rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję za pomoc!

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 20 stycznia 2019 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
Jaka wersja PHP? Od wersji 7 funkcja jest usunięta.
0 głosów
odpowiedź 20 stycznia 2019 przez niezalogowany

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 397 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 4,267 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 122 wizyt
pytanie zadane 10 maja 2017 w PHP przez Bartlomiej Bywalec (2,480 p.)

92,973 zapytań

141,936 odpowiedzi

321,171 komentarzy

62,301 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...