• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

System Windows 10 Home nie wykrywa śmieciowych folderów kont użytkowników, przez co nie można ich usunąć

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
184 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2019 w Systemy operacyjne, programy przez AnonymousUser Nowicjusz (170 p.)

Witam, otóż nie rozumiem jak mogę usunąć śmieciowe foldery użytkowników jakie pozostały w systemie, nie mogę tego zrobić ponieważ nie są wykrywane w panelu z kontami użytkowników i administratorów.

Próbowałem usunąć dane foldery ręcznie, jednak wyskakuje mi ciągle ten błąd:
Screenshot: https://prntscr.com/m6oo8a, również wspomnę iż próbowałem usunąć te foldery w trybie awaryjnym jak doradziła mi nauczycielka od lekcji zawodowych, jednak nic mi to nie dało i ciągle wyskakiwał ten sam błąd.

Śmieciowe foldery użytkowników o jakich mowa, które nie są wykrywane przez system:
Screenshot: https://prntscr.com/m6opir,

Czy da się coś z tym zrobić?

komentarz 15 stycznia 2019 przez MikDal Mądrala (5,660 p.)
Czy znalazłeś już odpowiedź na swoje pytanie?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 13 stycznia 2019 przez MikDal Mądrala (5,660 p.)

Miewałem podobne problemy z dostępem. Zawsze szło je rozwiązać poprzez nadanie sobie praw właśności do tych folderów.

1. Prawy przycisk myszki (PPM) na folderze to usunięcia > Właściwości > Zabezpieczenia > Wbierz swoją nazwę użytkownika

2. Następnie > Edytuj > Zaznacz Pełna kontrola.

Jeśli komputer się Ciebie zapyta, czy zastosować do wszystkich podfolderów wybierz "TAK".

Możliwe, że nazwa twojego użytkownika nie pojawi się w oknie, wtedy należy kliknąć "Dodaj..." > Zaawansowane > Znajdź teraz > Wybierz swoją nazwę > Kliknij Ok.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 271 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 2,286 wizyt

93,437 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,671 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...