• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wybór szkoły średniej

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
144 wizyt
pytanie zadane 7 stycznia 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez VmeksaV Początkujący (370 p.)
Witam, niedługo będę stał przed wyborem szkoły średniej. Zastanawiam się nad Liceum/Technikum. Chciałbym w przyszłości zostać programistą. Programuje początkowo w Pythonie niedługo zaczynam w Django. Czytałem wiele na internecie na ten temat, lecz jest wiele odpowiedzi. Z tego co czytałem to na kierunku techniczno-informatycznym nie dotknie się za bardzo programowania, lekkie otarcie się o HTML CSS JS. Co myślicie o kierunku techniczno-informatycznym w Technikum/Liceum?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 7 stycznia 2019 przez J0ker Pasjonat (15,400 p.)
Polecam liceum, w technikum będziesz oprócz programowania musiał uczyć się sieci komputerowych, baz danych itd. I będzie to trwało rok dłużej. No chyba, że w Twoim mieście bo może się tak zdarzyć, jest jakieś bardzo dobre cenione technikum, a liceum niezbyt, ale to rzadkość.
+1 głos
odpowiedź 7 stycznia 2019 przez m4sk1n Pasjonat (16,750 p.)
W mojej opinii, jeżeli masz wiesz jak uczyć się programowania, szkoła będzie w tym jedynie przeszkadzać. Niezależnie od wyboru, spotkasz się z osobami które pierwszy raz zetkną się z programowaniem, i prawdopodobnie przyda im się ono najwyżej na maturze… Ja wybrałem liceum głównie dlatego, że rok krócej…

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 187 wizyt
pytanie zadane 19 grudnia 2021 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Ludek Obywatel (1,560 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 709 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 315 wizyt
pytanie zadane 23 maja 2022 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Bing_Chilling Nowicjusz (130 p.)

93,014 zapytań

141,978 odpowiedzi

321,271 komentarzy

62,356 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...