Hej.
Wiem że to co napisałem to podstawy ale zapomniałem bo mam ważny projekt i że streszu o wszystkim zapominam i chdzi mi onegacje w if
if x == 10: ...
i nie wiem jak mam zrobić żeby to było np jak x nie równa się 10 niemoge nigdzie tego znaleść
nie pamiętam już czy z nawiasami czy bez
print("Polecam dokumentację pythona")
wiesz co... mam polecamy dokumentację człowiekowi, któremu nie chce się dupy ruszyć żeby wpisać najprostszą frazę w google :) ehh... przykro patrzeć jak za programowanie biorą się osoby, które nie potrafią korzystać nawet z google... a mam wrażenie, że ostatnio jest tu takich coraz więcej.
@Marcins321, Zadziała z nawiasami, ale zaleca się pisać bez nich.
@Tomek Sochacki, dokładnie. Ostatnio taki wysyp tego jest, że aż żal na to patrzeć kiedy ktoś coś napisze, spartoli i potem nie umie nawet pomyśleć dlaczego nie działa, albo przynajmniej włączyć debuger. Teraz takie dobre czasy są z tym internetem, taka wiedza na wyciągnięcie ręki a większość ludzi jest takimi leniami, że zamiast poszukać samemu to od razu spamuje zadaniem z pierwszym zadaniem pierwszej lekcji programowania. Sam się dopiero zaczynam uczyć, ale jak kod nie działa to szukam rozwiązania w kodzie, a nie wysyłam tą spuściznę do innych.
93,380 zapytań
142,380 odpowiedzi
322,535 komentarzy
62,737 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj