• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed jak zrobić negacje w pythonie

42 Warsaw Coding Academy
–3 głosów
921 wizyt
pytanie zadane 6 stycznia 2019 w Python przez Sebastian Plichta Obywatel (1,200 p.)
zamknięte 6 stycznia 2019 przez Sebastian Plichta

Hej.

Wiem że to co napisałem to podstawy ale zapomniałem bo mam ważny projekt i że streszu o wszystkim zapominam i chdzi mi onegacje w if

if x == 10:
...

i nie wiem jak mam zrobić żeby to było np jak x nie równa się 10 niemoge nigdzie tego znaleść

komentarz zamknięcia: znam już odpowieć

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 stycznia 2019 przez niezalogowany
if (x != 10):

print("Polecam dokumentację pythona")
komentarz 6 stycznia 2019 przez niezalogowany

nie pamiętam już czy z nawiasami czy bez cheeky

3
komentarz 6 stycznia 2019 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)

print("Polecam dokumentację pythona")

wiesz co... mam polecamy dokumentację człowiekowi, któremu nie chce się dupy ruszyć żeby wpisać najprostszą frazę w google :) ehh... przykro patrzeć jak za programowanie biorą się osoby, które nie potrafią korzystać nawet z google... a mam wrażenie, że ostatnio jest tu takich coraz więcej.

komentarz 6 stycznia 2019 przez Sebastian Plichta Obywatel (1,200 p.)
właśnie ja umiem kożystać z google i wziołem się za programowanie jak miałem 7 lat a teraz mam 10 więc mam mało lat i dużo zapominam (:
komentarz 6 stycznia 2019 przez izonik Stary wyjadacz (12,560 p.)

@Marcins321, Zadziała z nawiasami, ale zaleca się pisać bez nich.

1
komentarz 6 stycznia 2019 przez niezalogowany

@Tomek Sochacki, dokładnie. Ostatnio taki wysyp tego jest, że aż żal na to patrzeć kiedy ktoś coś napisze, spartoli i potem nie umie nawet pomyśleć dlaczego nie działa, albo przynajmniej włączyć debuger. Teraz takie dobre czasy są z tym internetem, taka wiedza na wyciągnięcie ręki a większość ludzi jest takimi leniami, że zamiast poszukać samemu to od razu spamuje zadaniem z pierwszym zadaniem pierwszej lekcji programowania. Sam się dopiero zaczynam uczyć, ale jak kod nie działa to szukam rozwiązania w kodzie, a nie wysyłam tą spuściznę do innych.

+1 głos
odpowiedź 6 stycznia 2019 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
a taki operator: x != 10?

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 475 wizyt
pytanie zadane 23 stycznia 2019 w JavaScript przez EteerYT Początkujący (480 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 158 wizyt
pytanie zadane 6 stycznia 2019 w Python przez Sebastian Plichta Obywatel (1,200 p.)

93,380 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,535 komentarzy

62,737 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...