• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Umieszczenie reCaptchy v3 na stronie

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
404 wizyt
pytanie zadane 6 stycznia 2019 w PHP przez _Visni4PL_ Obywatel (1,320 p.)
Witam! Chciałbym umieścić reCaptchę v3 na mojej stronie www. ReCaptcha v3 jest dosyć nowa, stąd nie mogłem znaleźć żadnych sensownym poradników i nie wiem jak ją zaimportować (i do końca jak działa). Na razie wygenerowałem public key i secret key i nie wiem co zrobić dalej. Bardzo proszę o pomoc.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 stycznia 2019 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
A co z docs google jest dla Ciebie nie zrozumiałe? Odwiedziłeś w ogóle stronę google :) ?

https://developers.google.com/recaptcha/docs/v3

Sam piszesz, że to nowa rzecz, więc nie szukaj usilnie poradnika tylko po prostu korzystaj z dokumentacji - to wg mnie w 99% przypadków najlepsze źródło, a ten 1% czego nie ma w docs bardzo często znajduję w GH issues lub na SO...
komentarz 6 stycznia 2019 przez _Visni4PL_ Obywatel (1,320 p.)

Ta, odwiedziłem ją wcześniej, ale nie rozumiem jak zrobić samą werifikację; na stronie znajduje się taki kod:

grecaptcha.ready(function() {
      grecaptcha.execute('reCAPTCHA_site_key', {action: 'homepage'}).then(function(token) {
         ...
      });
  });

który pokazuje jak wywołać funkcję, gdy recaptcha zostanie wczytana, a potem jest JSON z odpowiedzią od Google:

{
  "success": true|false,      // whether this request was a valid reCAPTCHA token for your site
  "score": number             // the score for this request (0.0 - 1.0)
  "action": string            // the action name for this request (important to verify)
  "challenge_ts": timestamp,  // timestamp of the challenge load (ISO format yyyy-MM-dd'T'HH:mm:ssZZ)
  "hostname": string,         // the hostname of the site where the reCAPTCHA was solved
  "error-codes": [...]        // optional
}

i jak dostać ten JSON z użyciem np. PHP, a poza tym chciałem się upewnić, że wszystko podłączę poprawnie i formularz będzie bezpieczny.

0 głosów
odpowiedź 6 stycznia 2019 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
komentarz 7 stycznia 2019 przez _Visni4PL_ Obywatel (1,320 p.)
Dzięki

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 414 wizyt
pytanie zadane 16 września 2018 w HTML i CSS przez _Visni4PL_ Obywatel (1,320 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 825 wizyt
pytanie zadane 14 stycznia 2023 w PHP przez kingkushlee Gaduła (3,960 p.)
+6 głosów
1 odpowiedź 1,015 wizyt

93,020 zapytań

141,983 odpowiedzi

321,283 komentarzy

62,366 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...