• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Umieszczenie reCaptchy v3 na stronie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
375 wizyt
pytanie zadane 6 stycznia 2019 w PHP przez _Visni4PL_ Obywatel (1,320 p.)
Witam! Chciałbym umieścić reCaptchę v3 na mojej stronie www. ReCaptcha v3 jest dosyć nowa, stąd nie mogłem znaleźć żadnych sensownym poradników i nie wiem jak ją zaimportować (i do końca jak działa). Na razie wygenerowałem public key i secret key i nie wiem co zrobić dalej. Bardzo proszę o pomoc.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 stycznia 2019 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
A co z docs google jest dla Ciebie nie zrozumiałe? Odwiedziłeś w ogóle stronę google :) ?

https://developers.google.com/recaptcha/docs/v3

 

Sam piszesz, że to nowa rzecz, więc nie szukaj usilnie poradnika tylko po prostu korzystaj z dokumentacji - to wg mnie w 99% przypadków najlepsze źródło, a ten 1% czego nie ma w docs bardzo często znajduję w GH issues lub na SO...
komentarz 6 stycznia 2019 przez _Visni4PL_ Obywatel (1,320 p.)

Ta, odwiedziłem ją wcześniej, ale nie rozumiem jak zrobić samą werifikację; na stronie znajduje się taki kod:

grecaptcha.ready(function() {
      grecaptcha.execute('reCAPTCHA_site_key', {action: 'homepage'}).then(function(token) {
         ...
      });
  });

który pokazuje jak wywołać funkcję, gdy recaptcha zostanie wczytana, a potem jest JSON z odpowiedzią od Google:

{
  "success": true|false,      // whether this request was a valid reCAPTCHA token for your site
  "score": number             // the score for this request (0.0 - 1.0)
  "action": string            // the action name for this request (important to verify)
  "challenge_ts": timestamp,  // timestamp of the challenge load (ISO format yyyy-MM-dd'T'HH:mm:ssZZ)
  "hostname": string,         // the hostname of the site where the reCAPTCHA was solved
  "error-codes": [...]        // optional
}

i jak dostać ten JSON z użyciem np. PHP, a poza tym chciałem się upewnić, że wszystko podłączę poprawnie i formularz będzie bezpieczny.

0 głosów
odpowiedź 6 stycznia 2019 przez PolYGlok Pasjonat (19,450 p.)
komentarz 7 stycznia 2019 przez _Visni4PL_ Obywatel (1,320 p.)
Dzięki

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 345 wizyt
pytanie zadane 16 września 2018 w HTML i CSS przez _Visni4PL_ Obywatel (1,320 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 572 wizyt
pytanie zadane 14 stycznia 2023 w PHP przez kingkushlee Gaduła (3,960 p.)
+6 głosów
1 odpowiedź 883 wizyt

92,568 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,637 komentarzy

61,957 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...