• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Windows 10 na płycie ?

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
170 wizyt
pytanie zadane 2 stycznia 2019 w Systemy operacyjne, programy przez Qmega Początkujący (270 p.)

Witam, chciałbym zainstalować WIN10, z powodu iż mój portfel znacząco ucierpiał chciałbym wgrać tego windows'a na płytę (iso)https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 , wiem że można używać to jako wersję okrojoną przez jakiś czas, oczywiście oryginalny klucz w przyszłości zamierzam kupić Tylko chciałbym się dowiedzieć czy jeśli wgram to z mojego starego kompa gdzie jest pełno wirusów to czy istnieje zagrożenie na przejście takiego wirusa na taką czystą płytę ? Nie chciałbym już na starcie swojego nowego kompa zarazić jakimś g.....

PS. czy taka jedna z tańszych płyt będzie ok. ? https://allegro.pl/…/plyty-sony-bd-r-blu-ray-25gb-6x-cake10…

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 2 stycznia 2019 przez Luna Cognita Dyskutant (8,130 p.)
Daj spokój, kto w tych czasach korzysta z powolnych talerzy, wrzuć na pena, instalka windowsa 10 wazy 4gb wiec pendrive 8gb jesli niemasz kosztuje okolo 15zl lub nawet taniej znajdziesz
komentarz 2 stycznia 2019 przez Qmega Początkujący (270 p.)
Ja wiem, tylko chodzi mi bardziej o to że gdy włoże  go do starego kompa to czy mogą mi się z automatu "zasiedlić" na nim wirusy, a z tego co słyszałem na płytach takie prawdopodobieństwo jest mniejsze... :)
1
komentarz 2 stycznia 2019 przez Luna Cognita Dyskutant (8,130 p.)
virus nie zainfekuje ci instalki windowsa

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 95 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 404 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 583 wizyt
pytanie zadane 22 lutego 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Krzysiek_34 Mądrala (6,350 p.)

93,331 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,667 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...