• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Książka Jerzego Grębosza

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
429 wizyt
pytanie zadane 31 grudnia 2018 w C i C++ przez peterprospl12 Nowicjusz (170 p.)
edycja 31 grudnia 2018 przez peterprospl12
Cześć!
(Przejrzałem forum, ale nie znalazłem wyczerpującej odpowiedzi)
Czy będąc początkującym w C++ jest sens zagłębiać się w książkę "Opus magnum C++11" ? ( Chyba że jest jakaś inna książka lepsza dla początkujących)

Co mógłbym dalej robić po opracowaniu tej książki?

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2018 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)

Według tego źródła, raczej są lepsze źródła nauki, więc jeśli dopiero zaczynasz, użyj jednego z polecanych źródeł (są zawarte wyżej w linku, który podałem)

komentarz 31 grudnia 2018 przez peterprospl12 Nowicjusz (170 p.)

Bjarne Stroustrup - Programowanie. Teoria i praktyka z wykorzystaniem C++, 

Gdyby udało mi się ją przerobić, byłbym w stanie wykonywać jakieś prostsze projekty?

komentarz 31 grudnia 2018 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Zdefiniuj prosty projekt, dla jednego sie to napisanie kalkulatora, dla innego gra w kolko i krzyzyk, a dla kogos innego, jeszcze cos imnego
+1 głos
odpowiedź 31 grudnia 2018 przez tomasz_olechnowicz Nowicjusz (200 p.)
Książka jest napisana prostym językiem. Kosztuje 90-100 zł za ponad 1500 stron.

Ja rozpocząłem naukę C++ od tandemu Kurs C++ Pana Mirosława i książka Opus Magnum.

Książka znacznie rozszerza informację, których nie udało się zmieścić w lekcji video.

Zaczynam dany temat od książki, potem lekcja na youtube, a na koniec mój własny program inspirowany jednym i drugim.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 5,292 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 4,761 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 261 wizyt
pytanie zadane 19 lutego 2020 w C i C++ przez Tomcio2000 Użytkownik (900 p.)

92,953 zapytań

141,912 odpowiedzi

321,141 komentarzy

62,286 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...