• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nowy Rok - nowe postanowienia :)

Object Storage Arubacloud
+1 głos
360 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2018 w Offtop przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
Ostatnio wywiązała mi się dyskusja o nowym roku i postanowieniach na nowy rok więc sobie pomyślałem, że podzielę się z Wami moimi postanowieniami.
Zachęcam do rewanżu i dzielenia się swoimi. Może ktoś, kto nie ma postanowienia, przeczytawszy nasze, jakże piękne, coś sobie upatrzy i też coś postanowi :) (nie ukrywam, że po cichu liczę, że sam sobie coś podglądnę :D)

Ja chciałbym się odważyć i pójść krok naprzód ze swoim życiem zawodowym. Chciałbym żyć pełnią życia, a nie myśleć tylko, co to będzie jeśli to i tamto... Odwiedzić znajomych, przy okazji poprawić relację ze znajomymi. Pojechać w końcu gdzieś na wakacje z rodziną (a najlepiej raz z żoną i dziećmi a raz z samą żoną :D).
A przede wszystkim postanawiam być lepszym człowiekiem i wkładać całe serducho w to, co robię i będę robić!

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2019!

P.S. Teraz to już nie ma odwrotu, skoro napisało się czarno na białym :D

5 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2018 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

2019 ULTIMATE TODO LIST:

Nie porzygać się na sylwestrze.

komentarz 31 grudnia 2018 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
To polecam nie pić :D
komentarz 31 grudnia 2018 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
ższe szo pszypraszam badzo?
+2 głosów
odpowiedź 30 grudnia 2018 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Ja pójdę nieco inaczej: nie mam żadnych postanowień na przyszły rok. Nie żebym nie miał żadnych planów i pomysłów czy marzeń :) Po prostu już z doświadczenia po sobie wiem, że ułożenie tego w głowie czy na kartce jako "postanowienie na rok X" zupełnie nic dla mnie nie zmienia. Nie motywuje, nie dodaje jakiegoś "poweru" że muszę to zrobić w tym roku, plan jak każdy inny. Stąd mam po prostu postanowienia i plany do zrealizowania, niektóre łatwiejsze, a inne na zasadzie "jak się potoczy X to wyjdzie Y i zobaczymy co z Z", niczego nie ustalam akurat na 2019 ;)

Na pewno chciałbym bardziej się rozwinąć w PHP, w ostatnim czasie trochę słabo to szło. Nie było u mnie intensywnej nauki, bardziej pisanie kodu byle do przodu. Trochę po prostu z lenistwa (co tu ukrywać, bądźmy szczerzy), a trochę z powodu innych spraw życiowych typu zmiana pracy, miejsca zamieszkania itd. Z innej beczki: rozwinąć też bardziej frontend, bo jest tam wiele ciekawych rzeczy, które chciałbym poznać. Do tego na pewno chciałbym wrócić do pisania mojego kursu PHPDevs i to jak najszybciej, od dłuższego czasu jest on, można powiedzieć, uśpiony, ale na pewno nie porzucony. A tak zupełnie poza IT to od zeszłej wiosny zabieram się za bieganie (też lenistwo, żadne postanowienie tego nie zmieniło :D), zawsze jakaś dodatkowa aktywność byłaby na plus.

Powodzenia w spełnianiu swoich marzeń dla Was wszystkich i dobrego 2019 roku!
1
komentarz 30 grudnia 2018 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
Właśnie - utworzenie kursu, dobry pomysł. Przez lata pracy mam sporo różnych materiałów, które wykorzystuję podczas nauki. Może by to zlepić w całość i coś stworzyć na miarę jakiegoś kursu? Przy okazji się czegoś nowego nauczę, powtórzę, utrwalę wiadomości :)
Zobaczymy...
komentarz 30 grudnia 2018 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Dlaczego nie, jeśli czujesz że masz ciekawe materiały i fajny sposób na przekazanie wiedzy to próbuj. Zawsze jakieś nowe doświadczenie, a może jeszcze akurat okaże się to przydatne dla ludzi to już w ogóle super.
1
komentarz 31 grudnia 2018 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Ja się "przymierzałem" do biegania z 2 lata. Przełom nastąpił w momencie zakupu Owczarka Niemieckiego. No bo tak trochę przyps wyjść 1 bieganko bach 500 metrów i leżysz... a z takim psiakiem to kompletnie inna bajka. Teraz to psa dopinguję w bieganiu - a czasami on mnie, przyśpieszając do takich prędkości, że ledwo nogami przebieram. No i kurełka +5 do osobowości w oczach płci pięknej.

komentarz 31 grudnia 2018 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
Fajny piesek
komentarz 31 grudnia 2018 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Dziękuję serdecznie i kłaniam się nisko. laugh

komentarz 31 grudnia 2018 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Czyli sugerujesz że, aby zacząć biegać, muszę załatwić sobie psa i efektem ubocznym jeszcze mogę dziewczynę poznać? Brzmi nieźle :D

A tak poważnie to bardzo fajny piesek, każdy sposób motywacji jest dobry. Mam nadzieję że mi się w końcu uda, raczej na razie bez psa. Na wiosnę będę się starał zacząć, teraz tak zimno że nosa się z domu wychylać nie chce (tak, wiem że to też tylko jakaś wymówka :P).
+2 głosów
odpowiedź 30 grudnia 2018 przez niezalogowany

Ja tylko nauczyć się PHP i jakiegoś DBMS'a. smiley

Dobrego Sylwestra życzę

+2 głosów
odpowiedź 30 grudnia 2018 przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
Ja mam w planach:

1. Polepszyć relację z Bogiem

2. Nauczyć się jakichś nowych elementów SW

3. Zacząć jakoś organizować czas :V

4. Zacząć się porządnie uczyć

5. Dokończyć parę projektów i wrzucić CmdExtensionKit na stronę.

 

..oraz życzyć Wam dobrego sylwka :D

 

o/
+2 głosów
odpowiedź 30 grudnia 2018 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Troche tego bedzie

1. Pewnie troche wiecej do szkoly zaczac robic

2. Lepiej organizowac swoj czas

3. C++ nauka

4. Stworzyć prosty prototyp gry, bo na papierze troche jest, wiec i to trzeba dalej rozoisac

5. Przygotowac tabele i relacje miedzy nimi

6. Dokupic czesci, zaprojektować plytke, zrobic ja i zaczac robic drona i robota przy pomocy arduino

7. Rozpatrzec kilka algorytmow + stworzyc mala grafike na strone i do gry

8. Przestudiowac troche temat balistyki

Chyba to najważniejsze. A na koniec Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim i oby ten rok byl lepszy od poprzedniego

Podobne pytania

–3 głosów
1 odpowiedź 421 wizyt
pytanie zadane 11 listopada 2019 w Offtop przez rafal.budzis Szeryf (85,260 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 564 wizyt
pytanie zadane 3 lutego 2018 w HTML i CSS przez Kuba Skoneczny Obywatel (1,780 p.)

92,568 zapytań

141,421 odpowiedzi

319,626 komentarzy

61,956 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...