Cześć,
przychodzę z pytankiem do osób, które robiły jakieś male i średnie apki... potrzebuję jakiegoś narzędzia do monitoringu niedużej aplikacji (rzędu 300-400 tys. requestów miesięcznie), z analizą customowych metryk, zapinaniem różnych checków alertowych itp. Fajnie też, gdyby narzędzie miało możliwość spięcia się z powiadomieniami SMS po przekroczeniu jakiś pozakladanych progów alertowych.
Jest to zbyt mała apka żeby opłacało mi się ladowanie tu jakiś kombajnów i tworzyć pełny system monitoringu z Grafaną, Kibaną z elastikiem, NewRelic itp., tak samo do takiej apki nie opłaca mi się włączać powiadomień z pagerduty, wolalbym coś mniejszego...
Nie chodzi mi o darmowe oprogramowanie, tylko o coś po prostu mniej rozbudowanego jak te co wymienilem wyżej, najlepiej w jednym mini kombajnie dedykowanym właśnie do takich malych aplikacji, a pisanie czegoś wlasnego w tym wypadku nie ma uzasadnienia biznesowego...
Trochę poszukałem po necie i mam jakieś swoje typy, ale chętnie poslucham innych opinii, może ktoś ma przetestowane w boju jakieś ciekawe narzędzie?