• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Matura informatyka

0 głosów
641 wizyt
pytanie zadane 26 grudnia 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez elaniq Początkujący (360 p.)
Dzień dobry, napisałem w tym roku maturę z informatyki na 80%, planuję poprawić ten wynik.
Faktycznie w liceum przerobiliśmy prawie cały materiał, bo mam za sobą cały zbiór CKE oraz matury z ubiegłych lat.
Problem jednak pojawił się w części teoretycznej, konkretnie PRAWDA/FAŁSZ oraz w arkuszu kalkulacyjnym.
Uważam, że z algorytmami, programowaniem, czy bazami danych nie mam kłopotów.

Czy ktoś może zna rzetelny podręcznik/źródło wiedzy, żeby znać zagadnienia praktyczne i teoretyczne od dechy do dechy?
Może podzielicie się swoimi sposobami/metodami nauki do matury z informatyki?

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 28 grudnia 2018 przez edios55 Bywalec (2,600 p.)

80% to bardzo dobry wynik, jeśli jednak chcesz go poprawić to mam dla Ciebie taką książkę:
LINK

Materiały, które mogę Ci polecić znajdziesz na stronie: maturainformatyka.pl

By the way, polecam poszukać na wątkach forum pod frazą Matura Informatyka, znajdziesz bardzo podobne pytania do twojego wink

+1 głos
odpowiedź 28 grudnia 2018 przez VirtualMember Pasjonat (15,790 p.)

Jeśli chodzi o książkę, to miałem zarówno informatykę europejczyka oraz informatykę wydawnictwa migra. I o ile te książki obie w wielu miejscach się uzupełniały, to zdecydowanie mogę polecić drugą pozycję:

Informatyka dla szkół ponadgimnazjalnych – zakres rozszerzony Link do wydawnictwa, ale zapewne da się wyrwać ją taniej

ponieważ istotnie zawierała ona wszystkie niezbędne informacje teoretyczne "od deski do deski", oraz sporo takich praktycznych wskazówek, które według mnie bardziej miały się do realiów maturalnych niż Informatyka Europejczyka.

0 głosów
odpowiedź 28 grudnia 2018 przez elaniq Początkujący (360 p.)
odświeżam

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,955 wizyt
pytanie zadane 16 czerwca 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Placek Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 400 wizyt
pytanie zadane 19 września 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Hardwell Dyskutant (9,060 p.)
+1 głos
4 odpowiedzi 3,585 wizyt
pytanie zadane 20 września 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez elaniq Początkujący (360 p.)

93,787 zapytań

142,750 odpowiedzi

323,421 komentarzy

63,392 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...