• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dioda na klawiaturze ciągle się świeci

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
2,150 wizyt
pytanie zadane 26 grudnia 2018 w Sprzęt komputerowy przez kisiel23 Początkujący (280 p.)
Niedawno zakupiłem klawiaturę Trust GXT 980 cada. Wszystko jest z nią dobrze z wyjątkiem małego problemu. Jej logo ma czerwone podświetlenie, i w momencie kiedy wyłącze komputer klikając windows>zamknij, to podświetlenie RGB klawiszy się wyłącza a dioda w logo dalej świeci. Gdy wyłącze komputer przez jakiś program, czyli na przykład Free Torrent Downlaod który po zakończeniu pobierania wyłącza komputer to logo gaśnie. Tak samo się dzieje w przypadku Steam Auto Shutdown i innych tego typu, a także gdy przytrzymam przycisk włączenia na obudowie, logo normalnie gaśnie. Mam Windows 10 Pro.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 26 grudnia 2018 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
A czy to Ci w czymś przeszkadza?
Być może tak się dzieje, ponieważ Windows 10 ma domyślnie włączoną opcję Fast Startup czyli Szybki Start.
Technologia Szybki Start to sposób na 'błyskawiczne' uruchamianie systemu Windows 10. W rzeczywistości jest to coś w stylu hinermacji, która nie zamyka całkowicie Windowsa, a jedynie usypia go na jakiś czas. W ten sposób, po ponownym otwarciu komputera od razu mamy dostęp do wszystkich uruchomionych programów, dokumentów itp.

Czyli jak wyłączasz komputer klasycznie windows>zamknij, to system przechodzi w tą 'hibernację' i klawiatura może być dalej 'aktywna'.
komentarz 26 grudnia 2018 przez NarmiaN Nowicjusz (210 p.)
Nie komentuj, jeśli nie masz pojęcia o czym mówisz :)
2
komentarz 26 grudnia 2018 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
?? że co ??
Tak się składa, że mam pojęcie o czym mówię, poza tym to nie komentarz tylko odpowiedź :D

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,087 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 673 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 209 wizyt

93,396 zapytań

142,389 odpowiedzi

322,570 komentarzy

62,756 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...