• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ładowanie jquery - error

Object Storage Arubacloud
0 głosów
103 wizyt
pytanie zadane 16 grudnia 2018 w HTML i CSS przez Q7V Gaduła (4,250 p.)

Cześć, tworzę sobie projekt w symfony i w head ładuję biblioteki o tak:

    <link rel="stylesheet" href="/styles/bootstrap.min.css">
    <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.3.1/jquery.min.js"></script>
    <script src="/js/bootstrap.min.js"></script>
    <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="/styles/style.css" />

Chcę mieć całość lokalnie żeby móc potem to skroić na miarę potrzeb. No więc skopiowałem jquery z google i pobrałem jquery ze strony - to ten sam kod. Umieściłem jako plik jquery.js i próbowałem załadować.

    <link rel="stylesheet" href="/styles/bootstrap.min.css">
    <script src="/js/jquery.js"></script>
    <script src="/js/bootstrap.min.js"></script>
    <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="/styles/style.css" />

Całość się załadowała! Ale konsola pokazuje następujący komunikat.

SyntaxError: no line break is allowed between 'throw' and its expression jquery.js:4:76
TypeError: i is undefined[Learn More] bootstrap.min.js:6:2745


### \/ Ten naprawiłem
Source map error: request failed with status 404
Resource URL: http://127.0.0.1:8000/js/bootstrap.min.js
Source Map URL: bootstrap.min.js.map[Learn More]

Błędów tych nie ma ani w ogóle nie ma żadnych gdy ładuję jquery z serwera google.

 Drugi błąd naprawiłem wgrywając plik

bootstrap.min.js.map

Co on takiego robi? :o

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 16 grudnia 2018 przez Kamil Naja Nałogowiec (27,410 p.)
Pliki map są potrzebne przy debugowaniu zminifikowanego kodu w devtoolsach.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,199 wizyt
pytanie zadane 21 lutego 2018 w HTML i CSS przez Janusz Pierzchalski Początkujący (430 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 171 wizyt
pytanie zadane 17 sierpnia 2016 w HTML i CSS przez alus152 Bywalec (2,690 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 4,124 wizyt

92,537 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,456 komentarzy

61,923 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...