• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dynamiczne alokowanie zawartości do div-a. NIE z osobnego pliku.

Fiszki IT
Fiszki IT
0 głosów
223 wizyt
pytanie zadane 13 lipca 2015 w PHP przez artimal Gaduła (4,820 p.)
Witam, jak wtemacie, będe miał coś takiego:
<div id="L"> ... </div>
<div id="R"> ... </div>
 

w tym samym pliku .php będą znajdowały się inne divy:
<div id="1">coś tam</div>
<div id="2">coś tam coś tam</div>
(...)

Następnie w divie L będą inne divy. Chciałbym aby po kliknięciu na dany div z L, w divie R pojawiał się div o danym id np 1.

I aby to wszystko było w jednym pliku. Może nawet nie potrzeba divóv o id 1,2,3,4,5 ale nie znam innej metody. Może można jakoś inaczej oznaczyć zawartość która będzie się wczytywała do R po klikaniu na poszczególne divy z L :)

Być może będzie to trudne dla kogoś do zrozumienia, to proszę mi napsiać a dam jakieś rysunki czy coś ;)
Pozdrawiam :)

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 13 lipca 2015 przez Comandeer Guru (558,640 p.)
wybrane 14 lipca 2015 przez artimal
 
Najlepsza
komentarz 20 lipca 2015 przez artimal Gaduła (4,820 p.)
<div id="panel" class="przewijanie">
<?php require_once "L.php";?>
<h1>1. Podstawy matematyki</h1>
<h2>1. Zbiory liczbowe, NWW, NWD.</h2></br>
<h3>Wyróżniamy następujące zbiory liczbowe:</h3>
<a href="#item1"><div class="wiersz"><h4>-N</h4></div></a>
<a href="#item2"><div class="wiersz"><h4>-C</h4></div></a>
<a href="#item3"><div class="wiersz"><h4>-W</h4></div></a>
<a href="#item4"><div class="wiersz"><h4>-R</h4></div></a>
<a href="#item5"><div class="wiersz"><h4>-NW</h4></div></a>
</br><h3>Najlepiej przedstawi ci to ten schemat:</h3>
<center><img src="zadania/1/1/0_1.jpg"  width="100%" height="100%"/></center>
</div>

<div id="panel">
<?php require_once "R.php";?> 
<div class="items">
<p id="item1">Liczby Naturalne powstają na zasadzie dodawania 1 do każdej kolejnej liczby zczynając od zera. Nie posiadają żadnych pierwiastków, ułamków, liczb ujemnych i innych udziwnień.</br></br><h4>Przykładowo:</h4></br><img src="zadania/1/1/0_2.png"/></br><img src="zadania/1/1/0_3.png"/></br><img src="zadania/1/1/0_4.png"/></br><img src="zadania/1/1/0_5.png"/></br><img src="zadania/1/1/0_6.png"/></br><img src="zadania/1/1/0_7.png"/></p>
<p id="item2">Liczby Całkowite to liczby Naturalne + ujemne</br>Przykładowo: -1,-5,0,3,5</p>
<p id="item3">Liczby Wymierne to Liczby Całkowite w połączeniu z ułamkami jak </p>
<p id="item4"></p>
<p id="item5"></p>
</div>
</div>
<div style="clear:both;"></div>

 

komentarz 20 lipca 2015 przez Comandeer Guru (558,640 p.)

Wpychasz tam h4, które jest elementem blokowym, a zgodnie ze specyfikacją HTML p to jedyny element, który automatycznie się zamyka przy napotkaniu elementów blokowych.

komentarz 20 lipca 2015 przez artimal Gaduła (4,820 p.)
Jak więc nadać styl fragmentowi tekstu wewnątrz p nie używając h? ;)
komentarz 20 lipca 2015 przez Comandeer Guru (558,640 p.)

Nadać styl != użyć h. Stylowanie nie ma nic do użytego znacznika.

Jeszcze prościej jest wymienić p na div

komentarz 21 lipca 2015 przez artimal Gaduła (4,820 p.)
Udało mi się przekonwertować to na divy, wszystko pięknie działa, dzięki :D

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 767 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 1,793 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 82 wizyt
Porady nie od parady
Zadając pytanie postaraj się o poprawną pisownię i czytelne formatowanie tekstu.Kompozycja

84,758 zapytań

133,559 odpowiedzi

295,986 komentarzy

56,012 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...