Siemka. Co to znaczy, że architektura komputera jest zgodna z maszyną Turinga?
@Arkadiusz Waluk, Gdy chciałam uzyskać jakąkolwiek pomoc, na tym forum "NIGDY" jej nie da się otrzymać, zaś da się otrzymać lenistwo lub chamstwo z Waszej strony poprzez negatywne nastawienie. Sądziłam, że chociaż ktoś może tutaj mi pomóc. PS. Proszę nie odpowiadać, jeśli nie znacie (lub nie chcecie) odpowiadać na nie. Pozdrawiam.
Możesz wskazać przykłady tej dezaprobaty? Pomijając pytania z dnia dzisiejszego, w których nie ma nic oprócz polecenia (więc nie dziwota że niewielu osobom chce się angażować, gdy autor tematu wkleił tylko pytanie, czyli sam się nie wysilił je zadając) widzę (lecąc od góry) tak:
No i tak sobie możemy, ale myślę że to do niczego nie prowadzi ;) Może gdzieś dalej jest inaczej, nie przeglądałem wszystkiego. Masz prawo mieć takie zdanie, ja mam prawo się z nim nie zgadzać. Co nie znaczy, że wykluczam iż spotkało Cię coś niemiłego czy negatywnego, tak to bywa w życiu (niestety), a tym bardziej w internecie, gdzie każdy myśli że jest anonimowy i może wypisywać co chce. Jeśli spotkało Cię na naszym forum to przykro mi tym bardziej, sytuacje takie można zgłaszać, staramy się łagodzić konflikty i utrzymywać forum jako miejsce spokojne, przyjazne i miłe dla każdego. Oraz jednocześnie jako miejsce wartościowej wiedzy i dobrej pomocy, nie "odrabiarki" zadań za innych.
Postaw się od drugiej strony - wyobraź sobie, że dla stałych bywalców tutaj nie jest miłe, gdy ktoś wchodzi, wkleja polecenie z kolokwium i pisze "pomóżcie". Nie Ty jedna masz kolokwium/egzamin/test/sprawdzian i jakby każdy tu przyszedł i tak napisał to mielibyśmy spam takich pytań a niczego wartościowego. Ja rozumiem, dla Ciebie to jest bardzo ważne, bo Ty masz kolokwium i tego potrzebujesz. Nawet pewnie poświęcasz na to sporo czasu, w końcu to Twoje kolokwium. Ale jak ja wchodzę i mam pomóc komuś, kto widzę że zadał lawinę pytań i każde ma jedno zdanie i stanowi wklejone pytanie to no... wygląda to średnio. Inna rzecz że akurat nie znam odpowiedzi na te pytania, więc osobiście nie pomogę.
Myślę że każdy rozumie o co chodzi, szkoda tracić czas (w tym Twój) na dyskusję, może niepotrzebnie się rozpisałem. Pytać można, zapraszamy, ale robiąc to sensownie i z umiarem - czyli zadając konkretne pytania, z jakimś opisem i wyjaśnieniem czego potrzeba bądź czego dokładnie nie wiesz (a nie: "to jest treść, pomóżcie").
93,740 zapytań
142,675 odpowiedzi
323,294 komentarzy
63,319 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj
Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.